«Ψηλάφισε το Μέλλον σου, Άκου τις Επιλογές σου» στο Λύκειο Αραδίππου «Τάσος Μητσόπουλος»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκπαιδευτική Ημερίδα «Ψηλάφισε το Μέλλον σου, Άκου τις Επιλογές σου», την Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2024, την οποία είχε τη χαρά και το προνόμιο να διοργανώσει ο Όμιλος Πράσινης Οικολογικής Βιβλιοθήκης «Τάσος Μητσόπουλος» και να φιλοξενήσει το Λύκειο Αραδίππου, ως μέρος του προγράμματος γνωριμίας των μαθητών και μαθητριών με τις επιλογές των σπουδών τους. Η παρουσίαση του Πανεπιστήμιου Λευκωσίας είχε κύριους ομιλητές τον Δρα Λεωνίδα Ευθυμίου και την κα Γιάννα Ορφανίδου με θέμα: «Η Τεχνητή Νοημοσύνη και η Βιομηχανία Φιλοξενίας: Μεταμορφώνοντας Εμπειρίες και Δημιουργώντας Νέες Ευκαιρίες Εργασίας», ενώ συζητήθηκε και το θέμα των Κλάδων σπουδών στην Κύπρο ως προς τις νέες απαιτήσεις της σύγχρονης ζωής αλλά και τις δυναμικές προκλήσεις της τεχνολογίας.

 

Την Ημερίδα προλόγισε ο Διευθυντής του σχολείου π. Νικόλαος Χριστοδούλου. Στη συνέχεια, ο Δρ Ανδρέας Σοφόκλης, Επιθεωρητής Μέσης Εκπαίδευσης, απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους της Υπουργού Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Δρος Αθηνάς Μιχαηλίδου. Την Ημερίδα παρακολούθησαν ο κ. Πρόδρομος Αλαμπρίτης, Βουλευτής Λάρνακας, η κ. Αντωνία Μιχαήλ εκ μέρους του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, η κ. Μελίνα Στυλιανού εκπρόσωπος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λάρνακας, η κ. Ανδρούλλα Κουμανταρή από τον Σύνδεσμο Κυρίων Αραδίππου Αποστόλου Λουκά, μέλη της Βιβλιοθήκης και τελειόφοιτοι μαθητές και μαθήτριες. Την παρουσίαση ακολούθησε διαδραστική επικοινωνία των μαθητών και μαθητριών του Λυκείου Αραδίππου «Τάσος Μητσόπουλος» με το Ρομπότ, Nicky, την ψηφιακή βοηθό του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Οι μαθητές και οι μαθήτριες εκδήλωσαν ζωηρό ενδιαφέρον στη συζήτηση με τη Nicky, καθώς η γνώση της τεχνολογίας και τη χρήση της στην υπηρεσία του ανθρώπου βρίσκονται στο κέντρο των ενδιαφερόντων τους.

Η Εκπαιδευτική Ενημέρωση όλων των μαθητών και μαθητριών, συμπεριλαμβανομένων των πληροφοριών για την εκπαίδευση μετά το Λύκειο, είναι από τις προτεραιότητες της Πράσινης Οικολογικής Βιβλιοθήκης «Τάσος Μητσόπουλος». Ως εκ τούτου, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού της ρόλου, η Βιβλιοθήκη έχει στόχο να υποστηρίξει με ποικίλους τρόπους το Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών του ΥΠΑΝ, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της ερευνητικής ικανότητας, της συγκριτικής μάθησης, της κριτικής σκέψης αλλά και στην εξοικείωση των μαθητών και μαθητριών με τη χρήση διαφορετικών πηγών πληροφόρησης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Accept Read More