Μια ξεχωριστή μέρα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αραδίππου

Μια ξεχωριστή μέρα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αραδίππου

Τα γράμματα έχουν γιορτή και η Βιβλιοθήκη της Αραδίππου «Γιάγκος Κωνσταντινίδης» τους κάνει πάρτι! Το περασμένο Σάββατο, μια ξεχωριστή κυρία ήρθε να τα επισκεφτεί από τη Βιβλιοθήκη Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου. Ήταν η Βαρβάρα Αριστείδου και είναι Βιβλιοθηκονόμος. Μαζί της ήρθαν και η Πάνη Σκιτίνη, που είναι επίσης Βιβλιοθηκονόμος, και η Θεοδώρα Πέτρου, που είναι η Πρόεδρος της Κυπριακής Ένωσης Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων Πληροφόρησης (ΚΕΒΕΠ).

Η κ. Αριστείδου έδειξε στα παιδιά τον μαγικό κόσμο των βιβλίων και τους είπε πώς έγινε Βιβλιοθηκονόμος. Τους είπε ότι αγαπάει τα βιβλία και ότι τα βιβλία της έχουν δώσει πολλές γνώσεις, φαντασία και χαρά. Τα έκανε να γελάσουμε με τις αστείες ιστορίες της και να νιώσουν την αγάπη της για τα βιβλία.

Τους διάβασε ένα παραμύθι που τα έμαθε ότι τα βιβλία είναι οι καλύτεροι φίλοι μας και ότι μπορούν να μας ταξιδέψουν σε άλλους κόσμους. Μετά το παραμύθι, τα παιδιά της έκαναν πολλές ερωτήσεις για το επάγγελμά της και τους απάντησε με χαρά. Τους έδειξε και πώς φτιάχνει τα «μπαλόνια παγωτού», που είναι ένας πολύχρωμος και «δροσερός» τρόπος να φτιάξεις παγωτό με μπαλόνια και υλικά που έχεις στο σπίτι.

Τέλος, χεράκι-χεράκι πήγανε όλοι μαζί μια βόλτα μέχρι το κοντινό Βιβλιοπωλείο «Βιβλιούπολη». Εκεί τα περίμενε ο κύριος Βιβλιοπώλης, που τα ξενάγησε στα ράφια με τα βιβλία. Τους είπε για τα διάφορα είδη γραφικής ύλης και βιβλίων που υπάρχουν, όπως παιδικά, λογοτεχνικά, ιστορικά και άλλα.

Ήταν μια μαγική μέρα στη Βιβλιοθήκη, που τα παιδιά θα θυμούνται για πάντα. Την εκδήλωση χαιρέτησε και ο Βουλευτής Λάρνακας κ. Πρόδρομος Αλαμπρίτης, που τους είπε ότι είναι πολύ χαρούμενος που βλέπει τόσα παιδιά να αγαπούν τα βιβλία και τη γνώση.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Accept Read More