Ελεύθερο Πανεπιστήμιο

Διάλεξη στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Δήμου Αραδίππου: “Χοληστερόλη, όλη η αλήθεια για τον μεγαλύτερο ιατρικό μύθο της σύγχρονης εποχής”

Στο πλαίσιο του 11ου κύκλου του Ελεύθερου Πανεπιστημίου Δήμου Αραδίππου, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 3 του μήνα στο Οίκημα Ιστορικού και Λαογραφικού Αρχείου Δήμου Αραδίππου η 4η διάλεξη με επίκαιρο θέμα: “Ελέγχω τη χοληστερόλη μου, ελέγχω την καρδιά μου, ελέγχω τη ζωή μου”.

Ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο δρ. Αντώνης Στυλιανού, ο οποίος ανέλυσε εκτενώς το θέμα της υψηλής χοληστερόλης και της σχέσης της με την καρδιαγγειακή υγεία. Κατέστησε σαφές σε όλους τους παρευρισκομένους ότι η κακή διατροφή, η έλλειψη άσκησης, η παχυσαρκία, η κληρονομικότητα και ο σακχαρώδης διαβήτης αποτελούν καίριους παράγοντες που συντελούν στην άνοδο της “κακής” χοληστερόλης, συνδεόμενη άμεσα με τα καρδιαγγειακά νοσήματα.

Η ανάγκη τακτικών αιματολογικών εξετάσεων προτάθηκε ως στρατηγική για την έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση της αυξημένης χοληστερόλης, προτείνοντας συχνές εξετάσεις . Τέλος, επισήμανε ότι η ισορροπημένη διατροφή και η τακτική άσκηση αποτελούν ουσιώδεις παράγοντες για τη διατήρηση της υγείας και την ομαλή λειτουργία του οργανισμού, συμβάλλοντας σημαντικά στην αποφυγή φαρμακευτικής αγωγής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Accept Read More