«Η μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αραδίππου

Στα πλαίσια των προγραμμάτων που αναπτύξαμε και καθιερώσαμε η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αραδίππου περιλαμβάνει κι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσης, επιμόρφωσης και ψυχαγωγίας παιδιών ηλικίας 4-9 χρόνων και όχι μόνο.

Φιλοξενούμενο γι’ αυτό το Σάββατο η ώρα 11:00 ,θα έχουμε τον συγγραφέα Χριστόφορο Χριστόφορου.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

Ο Christoforos Christoforou γεννήθηκε στη Λευκωσία, είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.

Είναι εκπαιδευτικός και ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και στο Cyprus International Institute of Management.

Σημαντικά ενδιαφέροντα που επηρεάζουν το γράψιμό του είναι η προσφυγιά, η αειφόρος ανάπτυξη και η ισορροπία στη φύση, η φιλία, η συνεργασία και η ομαδικότητα, η αγάπη για τον τόπο μας και ιδιαίτερα για την Αμμόχωστο .

Το πρώτο του βιβλίο για ενήλικες με τίτλο «Με ελιές και ζάχαρη η ζωή μου» (2010) αφορά τη ζωή της γιαγιάς του, Παναγιώτας Παντελίδου, πιστός στην υπόσχεση που της είχε δώσει. Το 2013 κυκλοφόρησε το βιβλίο για ενήλικες και εφήβους με τίτλο «Πέμπτη κορυφή: Η πάλη των φιλοδοξιών. Βασίλης εναντίον Ορέστη», βασισμένο στη φιλία δυο νέων και στο ξεπούλημα των αξιών στο όνομα της ατομικής φιλοδοξίας. Το 2017 κυκλοφόρησε το πρώτο του παιδικό βιβλίο «Η βάρκα που δεν βούλιαζε» από τις εκδόσεις Πάργα, ένα βιβλίο που κέρδισε τις καρδιές μικρών και μεγάλων που μπήκαν στη θέση του πρόσφυγα στη βάρκα, και ταξίδεψαν με τις εικόνες και την ιστορία του. Το 2019 δημοσίευσε ιστορίες σε e-book με θέμα τον κορονοϊό και τίτλο «Λαθρεπιβάτης της γης 1 και 2» σε συνεργασία με ομάδα εκπαιδευτικών, και ακολούθησαν τα παιδικά παραμύθια: «Η πριγκίπισσα Ευτυχία στο κάστρο του βασιλιά Φαγοδόντη» (2020), για τη στοματική υγιεινή, «Το καταραμένο μενταγιόν της Δράκαινας » (2020), για την ισορροπία στη Φύση, «Ο Καρπουζοδεινόσαυρος » (2021), μια συναρπαστική ιστορία για τη διακυβέρνηση μιας χώρας, την ομαδικότητα και την ενσυναίσθηση. Πρόσφατα κυκλοφόρησε για φιλανθρωπικό σκοπό το συλλογικό παραμύθι «Φώκια Αμίκους Αμίκους: η ιστορία μια διαφορετικής φώκιας » (2022) και το παραμύθι «SOS Η μαγείρισσα απεργεί» (2022) στα πλαίσια εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της εταιρείας mas. Πιο πρόσφατα κυκλοφόρησε, επίσης για φιλανθρωπικό σκοπό, σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Θεοδώρου Λάρνακας, το παραμύθι «Τα κυανόπτερα κινδυνεύουν» (2023), που αφορά την αλόγιστη ανάπτυξη και τις αξίες για την προστασία της φύσης. «Η μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση» (2023), από τις εκδόσεις Εκδόσεις Ανώνυμο / Anonymo Publishings , είναι η τελευταία του εκδομένη δουλειά, μέσα από την οποία με χριστουγεννιάτικη διάθεση στέλνει τα μηνύματά του για την κλιματική κρίση.

Εκτός από τη συγγραφή, του αρέσει η κωπηλασία , η κηπουρική, το ραδιόφωνο , η δημιουργική γραφή, η θάλασσα και γενικά η επαφή με τη φύση.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Χριστούγεννα και η Θερμουέλα καταστρώνει ένα υποχθόνιο σχεδιο:να μεταμφιεστεί σε Μητέρα Φύση και να κλέψει όλα τα ξωτικά του Αγίου Βασίλη . Μα ο ξύπνιος Άγιος την ψιλλιάστηκε και την ξεσκέπασε. Θα την αφήσει άραγε στο έλεος της οργισμένης Μητέρας Φύσης ή θα της κάνει νια ανέλπιστη προταση;

Στο τέλος της εκδήλωσης ο συγγραφέας θα υπογραψεί βιβλία του.

Η είσοδος ελεύθερη για όλους!

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Accept Read More