μαθητές του Λυκείου Αραδίππου

Οι μαθητές του Λυκείου Αραδίππου προετοιμάζονται για τον… ΟΗΕ!

Το Σάββατο 18 Νοεμβρίου, ομάδα μαθητών του Λυκείου Αραδίππου “Τάσος Μητσόπουλος”, βρέθηκαν στο English School Λευκωσίας για προπαρασκευαστικό σεμινάριο στα πλαίσια του επερχόμενου συνεδρίου Mediterranean Model United Nations (MediMUN) που θα πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο, 2024.

Το MediMUN αποτελεί προσομοίωση των διαδικασιών του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, στο οποίο συμμετέχουν, κάθε χρόνο, μαθητές από ιδιωτικά και δημόσια σχολεία της Κύπρου, καθώς επίσης και σχολεία άλλων μεσογειακών χωρών. Το εν λόγω πρόγραμμα, προσφέρει στους μαθητές μια πλατφόρμα συζήτησης και ανταλλαγής απόψεων αναφορικά με διεθνή ζητήματα. Οι μαθητές μας πληροφορήθηκαν για τον ρόλο του διπλωμάτη, για τη διαδικασία διερεύνησης και μελέτης υφιστάμενων ψηφισμάτων, τη συγγραφή ψηφισμάτων και τη διαδικασία ψήφισης ή καταψήφισης προτάσεων στα πλαίσια των Ηνωμένων Εθνών.

Οι μαθητές μας επέστρεψαν στο σχολείο ενθουσιασμένοι, με καινούργιες γνώσεις και εμπειρίες, έτοιμοι να διερευνήσουν τα ζητήματα που τους έχουν ανατεθεί για να συγγράψουν τις δικές τους προτάσεις.
Καλή επιτυχία σε όλους τους μαθητές μας! Αναμένουμε με ανυπομονησία το τριήμερο συνέδριο του Φεβρουαρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Accept Read More