Αραδίππου

Συνάντηση αντιπροσωπείας του Δήμου Αραδίππου με τον Υπουργό Γεωργίας

Εποικοδομητική ήταν η συνάντηση του Δημάρχου Αραδίππου, Ευάγγελου Ευαγγελίδη και αντιπροσωπείας του Δήμου με τον Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Πέτρο Ξενοφώντος και υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου για σημαντικά ζητήματα που αφορούν την ευρύτερη περιοχή.

Ο κ. Ευαγγελίδης, ο οποίος συνοδευόταν από τον Δημοτικό Γραμματέα, κ. Ματθαίο Αλαμπρίτη και τους Δημοτικούς Συμβούλους, Ανδρέα Καρίττεβλη, Σωτήρη Αγαπίου και Παύλο Παύλου, αναφέρθηκε στα θέματα της συνάντησης, τονίζοντας ότι χρειάζονται άμεσες λύσεις προκειμένου να προχωρήσουν.
Αναφορικά με το ζήτημα της ασφαλτόστρωσης του επαρχιακού δρόμου προς το Αναψυκτήριο του Δήμου Αραδίππου, στο πάρκο Ριζοελιάς, ένα έργο, το οποίο αποτελεί δέσμευση του πρώην Υπουργού κ. Καδή, δόθηκε η λύση, ώστε το απαιτούμενο κονδύλι να μεταφερθεί στον Δήμο, προκειμένου να προχωρήσει άμεσα η υλοποίησή του.

Σε σχέση με το θέμα του καθαρισμού των ποταμών και αργακιών σε οικιστικές περιοχές, ο Δήμαρχος ζήτησε οικονομική ενίσχυση από το Υπουργείο Γεωργίας, στο οποίο ανήκουν, διότι το συγκεκριμένο έργο επιφέρει ένα σοβαρό επιπρόσθετο οικονομικό φόρτο στους Δήμους, το οποίο έχει μεταφερθεί με μια γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα για την ευθύνη καθαρισμού, αλλά δεν έχει μεταφερθεί το ανάλογο κονδύλι από τα ταμεία του Κράτους. Όπως τονίστηκε, ο Δήμος αποφάσισε, σε συνεργασία με την Ένωση Δήμων Κύπρου, να το επαναφέρει σε κυβερνητικό επίπεδο, προκειμένου να αποδοθούν κονδύλια σε όλους τους επηρεαζόμενους Δήμους.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα παρέμεινε αυτό της ολοκλήρωσης του έργου των διασωληνώσεων αναδασμού και του αγωγού προς τους φράκτες, με τον Δήμαρχο να εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι το έργο έχει καθυστερήσει εδώ και πολλά χρόνια και ανανένεται να υπάρξει περαιτέρω καθυστέρηση. Όπως τονίζεται, η αποπεράτωση του έργου των φρακτών θα ολοκληρωθεί στο τέλος του 2024 και ο Δήμος επιμένει να γίνουν παράλληλες εργασίες, ταυτόχρονα με την κατασκευή των φρακτών, να ξεκινήσει και η τοποθέτηση των σωληνώσεων για τη σύνδεση.

Συζητήθηκε η παροχή νερού τριτοβάθμιας επεξεργασίας από το σταθμό Αποχετευτικού Λάρνακας για την κάλυψη των αναγκών των πάρκων και πρασίνου του Δήμου και δόθηκε η υπόσχεση από την αρμόδιο Λειτουργό του Τμήματος Υδάτων ότι θα προχωρήσει για την τοποθέτηση παροχής με σωλήνες έως τα διοικητικά όρια της Αραδίππου.

Αναφορικά, τέλος με το θέμα του αποχαρακτηρισμού της κτηνοτροφικής περιοχής, όπου και παρατηρείται έντονο πρόβλημα δυσοσμίας, για το οποίο και ο ίδιος ο Υπουργός εξέφρασε την επιθυμία να βρεθεί λύση το συντομότερο, αποφασίστηκε πως, σε περίπτωση που κάποια μονάδα τερματίσει τις εργασίες της, να μην δοθεί στην θέση της νέα άδεια λειτουργίας σε οποιονδήποτε εκδηλώσει σχετικό ενδιαφέρον. Επιπλέον, ο Υπουργός δεσμεύθηκε πως θα εισηγηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο την παροχή κινήτρων για μεταφορά των μονάδων σε άλλες περιοχές, ζητώντας παράλληλα εισηγήσεις για τις περιοχές που θα υποδειχθούν.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε καλό κλίμα, με τον Υπουργό να ακούει προσεκτικά τα ζητήματα και να συναινεί στην ανάγκη ικανοποίησής τους σε σύντομο χρονικό διάστημα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Accept Read More