Παγκόσμια ημέρα φιλοσοφίας στο Λύκειο Αραδίππου «Τάσος Μητσόπουλος»

Την Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2023, το Λύκειο Αραδίππου «Τάσος Μητσόπουλος» γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Φιλοσοφίας δίνοντας την ευκαιρία σε μαθητές/ριες και καθηγητές/ριες να γνωρίσουν τις φιλοσοφικές ιδέες των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων μέσα από τα δικά τους λόγια. Ο Όμιλος Φιλοσοφίας του σχολείου τύπωσε πολύχρωμα χάρτινα «βραχιόλια» με αποφθέγματα των φιλοσόφων, τα οποία μοιράστηκαν στη διάρκεια των διαλειμμάτων.

Το ενδιαφέρον όλων ήταν έντονο, καθώς οι σκέψεις των μεγάλων στοχαστών της αρχαιότητας αποτύπωναν ζητήματα που άπτονται της πρακτικής πλευράς της φιλοσοφίας, ως οδηγού δηλαδή του ευ ζην. Ως εκ τούτου, τα σύντομα αποσπάσματα αφορούσαν την ευτυχία (ευδαιμονία), τη φιλία, τον ελεύθερο χρόνο, την παιδεία και την αγάπη για τον συνάνθρωπο.

Τα διαχρονικά ερωτήματα της φιλοσοφίας (που ουδέποτε έχασαν την αίγλη τους) έχουν απαντηθεί από τους φιλοσόφους στο πέρασμα των αιώνων προσφέροντας τη νηφαλιότητα που απαιτείται στον κυκεώνα των δραματικών εξελίξεων που μαστίζει τον πλανήτη μας.

Η Παγκόσμια Ημέρα Φιλοσοφίας εορτάζεται κάθε χρόνο την τρίτη Πέμπτη του Νοεμβρίου, μία ημερομηνία που έχει θεσμοθετηθεί από την UNESCO, τον Εκπαιδευτικό, Επιστημονικό και Πολιτιστικό Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Accept Read More