Δημοτική Βιβλιοθήκη Αραδίππου

Δημοτική Βιβλιοθήκη Αραδίππου: Ο «γιατρός» των λουλουδιών έμαθε στα παιδιά πως να φροντίζουν τα λουλούδια τους

Τα φυτά και τα λουλούδια βρέθηκαν στο επίκεντρο του Εκπαιδευτικού προγράμματος που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο (30/09) στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αραδίππου «Γιάγκος Κωνσταντινίδης».

Τα παιδιά επισκέφθηκαν τον χώρο της Βιβλιοθήκης παρέα με τις γλαστρούλες με τα άρρωστα λουλούδια τους, ενώ λίγο αργότερα κατέφθασε και ο Γεωπόνος, κ. Μάριος Σκουρουμούνης…ο «γιατρός» των λουλουδιών όπως αυθόρμητα τον προσφώνησαν τα παιδιά.

Θέμα της παρουσίασης ήταν η γνωριμία με τα μέρη του φυτού, την προσφορά των φυτών στο περιβάλλον και τη φροντίδα που πρέπει να προσφέρουμε σε αυτά. Μάλιστα, τα παιδιά έμαθαν ότι ένα φυτό για να μεγαλώσει, εκτός από νερό, αέρα, ήλιο και χώμα, χρειάζεται καθημερινή φροντίδα και αγάπη.

Ο κ. Μάριος έδειξε στα παιδιά και εικόνες με φυτά, ενώ φρόντισε να θυμίσει σε όλους τους συμμετέχοντες πόσο σημαντικά είναι τα φυτά για τη διατροφή τόσο των ανθρώπων, όσο και των ζώων.

Να αναφέρουμε ότι την εκδήλωση χαιρέτησε η Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού, κα Μαρία Πάτσαλου και ο Δημοτικός Σύμβουλος, Παύλος Κίτση.

Τον παρόν του έδωσε και ο βουλευτής, κ. Πρόδρομος Αλαμπρίτης, ο οποίος συνεχάρη τον κ. Σκουρουμούνη για την υπέροχη παρουσίαση. Όλοι μαζί μοίρασαν γλαστράκια με λουλούδια στα παιδιά, τα οποία ήταν προσφορά του Δήμου Αραδίππου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Accept Read More