Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Η Αραδίππου επέστρεψε δυναμικά στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Παιδικά χαμόγελα, ποδήλατα, πατίνια, μουσική και πολλές εκπλήξεις πλημμύρισε το Δημοτικό Πάρκο «Αμμόχωστος» στην Αραδίππου την Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου 2023 για την δράση που διοργάνωσε ο Δήμος Αραδίππου, που και φέτος συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας.

Μετά την περσινή, τεράστια επιτυχία που είχαν οι ποδηλατικοί αγώνες για παιδιά 3 έως και 12 ετών, αλλά και το σύνολο των δράσεων που υλοποίησε, που του απέφεραν το Εθνικό Βραβείο για το 2022 η δράση στον Δήμο Αραδίππου επέστρεψε δυναμικά, αφήνοντας ακόμα περισσότερες υποσχέσεις για το μέλλον.

Η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία, επιβεβαιώνοντας την περσινή επιτυχία και δημιούργησε προσδοκίες για ακόμα περισσότερες εκπλήξεις τα επόμενα χρόνια, όπου η Αραδίππου αναμένεται να συνεχίσει να επενδύει και να πρωτοπορεί!

Η γιορτή που στήθηκε για τους μικρούς φίλους περιλάμβανε ένα πλούσιο σε σταθμούς πρόγραμμα, που προσέφερε απλόχερα χαμόγελα σε όλους όσοι βρέθηκαν στον χώρο, όπου είχε στηθεί η μεγάλη γιορτή.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε έναν διασκεδαστικό αγώνα επί της οδού Αδρέα Ζάκου κατά μήκος του πάρκου, ενώ παράλληλα, μπορούσαν να ποδηλατίσουν στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, που είχε δημιουργηθεί στο χώρο του πάρκινγκ, να ακούσουν συμβουλές οδικής ασφάλειας και κυκλοφορίας από εκπροσώπους της Αστυνομίας, να περιεργαστούν τις μοτοσικλέτες της Τροχαίας και ένα μικρό λεωφορείο των δημοσίων μεταφορών, να ζωγραφίσουν, να παίξουν, να κερδίσουν αναμνηστικά δώρα και μετάλλια και να απολαύσουν ένα όμορφο απόγευμα, υπό τις μουσικές επιλογές του MIX FM Radio, που κάλυψε την εκδήλωση σε μια δίωρη ζωντανή σύνδεση με τους Στέλιο Παναγόπουλο και Χαριτίνη Ηλιάδου.

Οι δράσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας συνεχίζονται σήμερα, Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2023 στις 18:00 με την τελετή απονομής του Εθνικού Βραβείου για το 2022 του Υπουργείου Μεταφορών στο Δήμο Αραδίππου για τις δράσεις που υλοποίησε, με θέμα «Καλύτερες Συνδέσεις». Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στο Οίκημα του Ιστορικού και Λαογραφικού Αρχείου του Δήμου Αραδίππου, ενώ την βράβευση θα πραγματοποιήσει ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών & Έργων, κ. Αλέξης Βαφεάδης.

Τέλος, την Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου και ώρα 10:00 π.μ. στο Λύκειο Αραδίππου, θα πραγματοποιηθεί ανοικτή συζήτηση με τους μαθητές της Γ’ Λυκείου για τη χρήση ηλεκτρικών σκούτερ, τους κανόνες και τους κανονισμούς σύμφωνα με τους νόμους της Κύπρου και την επίδρασή τους στην πρωτοβουλία «εξοικονόμησης ενέργειας».

Υπενθυμίζεται πως στόχος της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις 16-22 Σεπτεμβρίου, είναι η υλοποίηση δράσεων, με στόχο την προώθηση βιώσιμων τρόπων μετακινήσεων και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών, ιδιαίτερα των νέων, για την υιοθέτηση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης στην καθημερινότητά τους.

DSC-0142

DSC-0147

DSC-0242

DSC-0252

DSC-0533

DSC-0553

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Accept Read More