Έρχονται βραδιές πολιτισμού στον Δήμο Αραδίππου

Έρχονται βραδιές πολιτισμού στον Δήμο Αραδίππου

Για το Πολιτιστικό Φεστιβάλ «Βραδιές Πολιτισμού 2023» που θα ξεκινήσει από τις 5 Ιουλίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 24 Ιουλίου, ετοιμάζεται ο Δήμος Αραδίππου.

Οι μέρες που θα ακολουθήσουν φαίνεται ότι θα «πλημμυρίσουν» πολιτισμό, αφού ο Δήμος διοργάνωσε πολλές, διαφορετικές πολιτιστικές εκδηλώσεις που υπόσχονται να χαρίσουν στους δημότες (και όχι μόνο) βραδιές ποιοτικής ψυχαγωγίας.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι, οι βραδιές πολιτισμού διάγουν το 23ο έτος δημιουργικής παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης, επιβεβαιώνοντας έτσι τη βαθιά επιθυμία και τη δέσμευση του Δήμου για ακόμη πιο αναβαθμισμένες διοργανώσεις χρόνο με τον χρόνο.

«Ένας συγχρωτισμός ποιοτικών εκδηλώσεων με διαφορετική αφετηρία, αλλά κοινό προορισμό, θα πλουτίσει τον φετινό μας Ιούλιο προσφέροντας μια ανάταση ψυχής. Σας καλούμε όλους να γίνετε ακόμη μια φορά συνταξιδιώτες των φετινών μας Βραδιών και να μοιραστείτε ήχους, εικόνες και συναισθήματα δίνοντας μια νέα πνοή στην πολιτιστική μας πορεία», δήλωσε για τις βραδιές πολιτισμού ο Δήμαρχος της Αραδίππου, Ευάγγελος Ευαγγελίδης.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού του Δήμου, Μαρία Πάτσαλου, με τη σειρά της υπογράμμισε ότι ο πολιτισμός είναι μια συνεχής κίνηση, μία συναρπαστική, κατά τα λεγόμενα της πορεία…

«H Επιτροπή Πολιτισμού σας προσκαλεί να πορευτείτε μαζί της βιώνοντας παραστάσεις εξαιρετικής ποιότητας οι οποίες θα διανθίσουν το φετινό μας Καλοκαίρι. Καταξιωμένα σύνολα και δημιουργοί πλαισιώνουν το Φεστιβάλ του Δήμου μας και συντροφεύουν τις βραδιές μας με μοναδικές στιγμές. Εύχομαι να απολαύσετε την κάθε παράσταση ξεχωριστά και να έχετε ένα όμορφο καλοκαίρι», δήλωσε η κα Πάτσαλου.

Οι βραδιές πολιτισμού κάνουν αρχή την Τετάρτη, 5 Ιουλίου, με τη θεατρική παράσταση «Δελησταύρου και Υιός» στο αίθριο θέατρο του Λυκείου Αραδίππου «Τάσος Μητσόπουλος». Ένα έργο που αποτελεί μία γλυκιά ωδή στην ύστατη προσπάθεια για έρωτα, για λαχτάρα, για να μην σε βρει το γήρας μοναχό.

Στο αίθριο θέατρο του Λυκείου Αραδίππου «Τάσος Μητσόπουλος», την Πέμπτη, 6 Ιουλίου, θα ανέβει και η μουσική θεατρική παράσταση «Πάντα η Αλεξάνδρεια είναι». Πρόκειται για μία μουσική παράσταση για την πόλη – σταυροδρόμι των πολιτισμών, στην τελευταία περίοδο της μεγάλης της ακμής. Οι θεατές αναμένεται να απολαύσουν τραγούδια – ψηφίδες του ετερόκλητου και γοητευτικού μωσαϊκού πολιτισμών που υπήρξε η Αλεξάνδρεια.

Την Παρασκευή, 14 Ιουλίου, στις 18:30 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη φορά μέσα στον Ιούλιο (η πρώτη θα είναι στις 7 Ιουλίου) το παιδικό φεστιβάλ «Παίζω, Μαθαίνω, Δημιουργώ». Οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τα δημιουργικά εργαστήρια που θα στηθούν στην πλατεία του Αποστόλου Λουκά, καθώς και τα παιχνίδια που είναι βασισμένα στη φιλοσοφία του Δρ Νίκου Λυγερού και την έξυπνη παιδιά από την Ignitions X Serendipity.

Στην πλατεία θα υπάρχουν και εργαστήρια για χειροτεχνίες με την Ειρήνη Κλόκκαρη, ενώ το βράδυ, στις 20:15 τα παιδιά θα μπορέσουν να απολαύσουν θέατρο σκιών με τίτλο «Του Αιγαίου τα νησιά». Πρόκειται για διαδραστική παράσταση γεμάτη εικόνες, χρώματα, μουσική, κέφι και πολλή Ελλάδα, αλλά και Κύπρο. Στο τέλος θα δοθεί δωρεάν παγωτό σε όλους!

Η αυλαία των βραδιών πολιτισμού στην Αραδίππου θα πέσει με τις Νυχτωδίες υπό το φως του φεγγαριού». Μία μουσική διαδρομή με ρεπερτόριο όπερας, μιούζικαλ Ελλήνων και Κύπριων συνθετών, αλλά και έντεχνη – ελληνική μουσική με την Άντρια Προκοπά και στο πιάνο τον Κυριόγλου Νίκο.

Αναλυτικά όλο το πρόγραμμα ΕΔΩ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Accept Read More