Άλλο ένα δημιουργικό Σάββατο για τα μικρά παιδιά με την Ελένη Παπαθεοδώρου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αρδίππου

Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη βρέθηκε η συγγραφέας παιδικών παραμυθιών, Ελένη Παπαθεοδώρου, η οποία χάρισε στα παιδιά αξέχαστες στιγμές

 

Τη συγγραφέα παιδικών παραμυθιών, Ελένη Παπαθεοδώρου, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα μικρά παιδιά το Σάββατο (24/06) στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δράσεων που πραγματοποιούνται στη Δημοτική Βιβλιοθήκη της Αραδίππου «Γιάγκος Κωνσταντινίδης».

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 10:00 το πρωί με θέμα «Επιχείρηση Πρασινί-ζω» και αγκαλιάστηκε από τα παιδιά, τα οποία συμμετείχαν στην εκδήλωση με χαρά και ενθουσιασμό.

Τα παιδιά ταξίδεψαν με τρόπο εύθυμο και διαδραστικό στην ιστορία του παραμυθιού της κα Παπαθεοδώρου, ένα παραμύθι το οποίο παρουσιάστηκε πολύ παραστατικά από την ίδια τη συγγραφή με τη συμμετοχή των παιδιών. Οι μικροί μας φίλοι απορροφήθηκαν από την πρώτη στιγμή και με όμορφο, αλλά και παραμυθένιο τρόπο απόκτησαν γνώσεις γύρω από θέματα που αφορούν το περιβάλλον, της οικολογικής ενσυναίσθησης και ανακύκλωσης.

Η συγγραφέας συνομίλησε με τα παιδιά, έθεσε ερωτήσεις, θέματα για συζήτηση, ενώ προχώρησε και σε παιχνίδια ρόλων μαζί τους, καθώς και σε άλλες δραστηριότητες, όπως η ζωγραφική.

Με το πέρας της εκδήλωσης τα παιδιά έλαβαν πιστοποιητικό παρακολούθησης ενώ την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δημοτικός σύμβουλος κ. Μηνάς Ξιουρουπας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αραδίππου φιλοξενεί στον χώρο της διάφορες εκδηλώσεις, στο πλαίσιο των προγραμμάτων που ανέπτυξε και καθιέρωση στη Βιβλιοθήκη, τα οποία περιλαμβάνουν ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσης, επιμόρφωσης και ψυχαγωγίας παιδιών ηλικίας 4-9 χρόνων και όχι μόνο.

Λίγα λόγια για την Ελένη Παπαθεοδώρου

Η Ελένη Παπαθεοδώρου έχει καταγωγή από τα Λευκάρα, αλλά τώρα ζει στο χωριό Ζύγι όπου και μεγαλώνει την οικογένεια της.

Γεννήθηκε τον μήνα των λουλουδιών και αυτός είναι ο λόγος που της αρέσουν τόσο πολύ τα χρώματα και οι μυρωδιές της άνοιξης. Σπούδασε Ελληνική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Ειδική Εκπαίδευση από το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Έργα της είναι «Ο υιός ο Κορονοϊός» από τις εκδόσεις Υδροπλάνο, ενώ συνυπογράφει «Το σημειωματάριο ενός booklover» με τη Μαρία Γκεράλντα Ζύκα Νίκιτς και συμμετέχει με τρία ποιήματά της στο συλλογικό έργο των εκδόσεων Αλάτι. Αρθρογραφεί στο site «Αuthoring melodies» και αξιολογεί τις εκθέσεις για τον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Eular του Συνδέσμου Ρευματοπαθών Κύπρου. Είναι υπεύθυνη της παιδικής γωνιάς στη σελίδα «Βιβλιοφάγοι» στο Facebook.

Εργάζεται στην Ειδική Εκπαίδευση, λατρεύει την ποίηση, τα ταξίδια, και τον καφέ. Απεχθάνεται τη ζήλια και το ψέμα, ενώ συγκινείται με τα πάντα. Μεγαλύτερη επιτυχία της όμως θεωρεί την κόρη της, την οποία λατρεύει και υπεραγαπά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Accept Read More