Ablebook

Η Αραδίππου υιοθετεί την πλατφόρμα «Ablebook»

Ένα ακόμα σημαντικό εργαλείο για την υποστήριξη των Ατόμων με Αναπηρίες υιοθετεί ο Δήμος Αραδίππου, καθώς θα προχωρήσει σε συνεργασία με την πρωτότυπη πλατφόρμα «Ablebook» με στόχο μια ανοικτή, προσβάσιμη και ασφαλή πόλη για όλους. Ο Δήμαρχος Αραδίππου Ευάγγελος Ευαγγελίδης και ο δημοτικός γραμματέας Ματθαίος Αλαμπρίτης συναντήθηκαν με τον Διευθυντή και Ιδρυτή της «Ablebook», Ανδρέα Βασιλείου, ο οποίος τους παρουσίασε την ιδέα και τις δυνατότητες της πλατφόρμας, καθώς και το όραμά του για την ανάπτυξή της σε όλη την Κύπρο.

Το «Ablebook» είναι η πρώτη διαδικτυακή πλατφόρμα για Άτομα με Αναπηρίες στην Κύπρο, την οποία εμπνεύστηκε ο ιδρυτής της, μέσα από τα προσωπικά βιώματα και δυσκολίες που αντιμετωπίζει στην καθημερινότητά του ως άτομο με εκ γενετής αναπηρία. Πρόκειται για μια εφαρμογή που παρέχει όλες τις σχετικές πληροφορίες και υπηρεσίες, γύρω από την προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ μέσα στα αστικά κέντρα και κοινότητες της Κύπρου.

Συγκεκριμένα, μέσα από το Ablebook app οι χρήστες μπορούν να δουν έναν διαδραστικό χάρτη που επιτρέπει να επιλέξουν την τοποθεσία που θέλουν να κατευθυνθούν, να επιλέξουν κατηγορίες τοποθεσιών και διευκολύνσεις που επιθυμούν να παρέχόνται από αυτές, καθώς και να δουν τις διαθέσιμες διευκολύνσεις προσβασιμότητας σε κάθε τοποθεσία μέσω διαθέσιμου φωτογραφικού υλικού. Επιπρόσθετα, οι χρήστες μπορούν να αναφέρουν προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε κάποιο χώρο, με άμεση επικοινωνία με τη διαχείριση της πλατφόρμας.

Στην εφαρμογή, υπάρχουν πάνω από 1000 τοποθεσίες και οι παρεχόμενες διευκολύνσεις τους προς τα Αμεα, καθώς και όλοι οι δημόσιοι χώροι στάθμευσης για ΑμεΑ στην Κύπρο. Δεύτερο χαρακτηριστηκό της εφαρμογής είναι η Ablecard, μια κάρτα μέλους αποκλειστικά για άτομα με αναπηρίες, μέσω της οποίας επιχειρήσεις που βρίσκονται μέσα στην εφαρμογή παρέχουν επιπλέον προνόμια π.χ. εκπτώσεις. Τρίτο χαρακτηριστικό, είναι το “Kids” section, μια ενότητα που παρέχει πληροφορίες για προσβάσιμους χώρους όπου τα παιδιά με αναπηρίες μπορούν να ασχοληθούν με τον αθλητισμό, όπως πάρκα, γυμναστήρια, ομάδες / ακαδημίες αθλητισμού, μονοπάτια στη φύση και άλλα. Τελευταίο χαρακτηριστικό της εφαρμογής είναι το Ablebook Portal, μέσω του οποίου οι επιχειρήσεις και οι δημοτικοί φορείς έχουν την δυνατότητα να χειρίζονται τις τοποθεσίες τους στην εφαρμογή να αλλάζουν το περιεχόμενο, ώρες λειτουργίας και φωτογραφίες κτλ.

Μετά τη συνάντηση, ο Δήμαρχος Αραδίππου δήλωσε τη ετοιμότητα του Δήμου να στηρίξει την προσπάθεια. «Κάθε εργαλείο που μας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε καλύτερες συνθήκες στην καθημερινότητα των συνανθρώπων μας που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, είναι ευπρόσδεκτο στον Δήμο μας. Οι δυνατότητες που προσφέρονται μέσα από την συγκεκριμένη πλατφόρμα, κινούνται προς αυτήν την κατεύθυνση και δεν θα μπορούσαμε να απέχουμε. Οι δυνατότητες που παρέχει η τεχνολογία μπορούν και πρέπει να αξιοποιηθούν για την ισότιμη πρόσβαση για όλους».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Accept Read More