Χρυσοπράσινο Φύλλο

Το «Χρυσοπράσινο Φύλλο» σε βίντεο κλιπ των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Αραδίππου (ΒΙΝΤΕΟ)

Τα παιδιά εργάστηκαν με χαρά και μεράκι για τη δημιουργία ενός υπέροχου βίντεο κλιπ

Το δικό τους βίντεο κλιπ δημιούργησαν τα παιδιά της τέταρτης τάξης (Δ’2) του Δημοτικού Σχολείου Αραδίππου για το τραγούδι «Χρυσοπράσινο Φύλλο». Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα δημιουργικό project, το οποίο οι μαθητές έφεραν εις πέρας με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση.

Κατά τη δημιουργία του βίντεο κλιπ, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να μπουν στον ρόλο του σκηνοθέτη, αφού πρότειναν ιδέες, οι οποίες δοκιμάζονταν στην τάξη. Μετά από πολλές δοκιμές και αλλαγές, οι ιδέες αυτές πήραν σάρκα και οστά, με τέτοιο τρόπο ώστε να δώσουν το προσδοκώμενο αποτέλεσμα.

Συμμετείχαν ενεργά στην υλοποίηση του συγκεκριμένου project με τις ζωγραφιές τους, ενώ χρειάστηκε να αφήσουν τη φαντασία τους ελεύθερη για να εκφράσουν την καλλιτεχνική τους φύση.

Ορισμένα παιδιά φωτογραφήθηκαν υποδυόμενου ρόλους που απαιτούνταν στις φωτογραφίες που απεικόνιζαν πρόσφυγες, μιμούμενη την αμφίεση και του ύφος τους. Άλλα συμμετείχαν σε μικρά βίντεο, για τη δημιουργία των οποίων χρειάστηκε να παίξουν, αλλά και να χορέψουν. Όλο αυτό το υλικό εντάχθηκε στο τελικό βίντεο, το οποίο άφησε ικανοποιημένους τόσο τους δασκάλους, όσο και τη διεύθυνση του Δημοτικού Σχολείου.

Οι μαθητές συνεργάστηκαν με έναν υπέροχα μοναδικό τρόπο, χρησιμοποίησαν την τεχνολογία, καθώς και τη δημιουργικότητα τους, κάτι που έκανε όλη τη διαδικασία της δημιουργίας του βίντεο κλιπ μια ευχάριστη εμπειρία. Αυτό εξάλλου, φαίνεται και στο τελικό αποτέλεσμα, αφού στο βίντεο κλιπ αποτυπώνεται όλη η σκληρή δουλειά που έγινε για τη δημιουργία του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο project υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος της Τέχνης και των Ελληνικών, ενώ τα παιδιά εργάστηκαν από τα μέσα Ιανουαρίου, μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου για την ολοκλήρωση του βίντεο κλιπ.

Για τους σκοπούς του project αξιοποιήθηκε τόσο η αυλή του σχολείου, όσο και το ιστορικό εξωκλήσι της Παναγίας των Αμπελιών στο χωριό Αραδίππου όπου και βρίσκεται το σχολείο.

Το βίντεοκλιπ, πέραν από το διαδίκτυο θα αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα του σχολείου όπως και στην ηλεκτρονική εφημερίδα του Δήμου Αραδίππου όπου και ανήκει το σχολείο.

Λίγα λόγια για το τραγούδι

Το τραγούδι «Χρυσοπράσινο Φύλλο» είναι αφιερωμένο στο μαρτυρικό νησί μας, την Κύπρο μας. Τους στίχους του τραγουδιού έγραψε ο Λεωνίδας Μανέλης, η μελοποίηση έγινε από τον Μίκη Θεοδωράκη το 1965, ενώ η πρώτη εκτέλεση από τον Γρηγόρη Μπιθικώτση.

Χρυσοπράσινα λοιπόν, είναι τα φύλα της λατζιάς (Δρυς ή κληθρόφυλλος, Quercus alnifolia Poech) – ένα ενδημικό φυτό της Κύπρου. Η λατινική ονομασία οφείλεται στο σχήμα των φύλλων που μοιάζει με το αντίστοιχο της κλήθρας, ενώ εξάπλωσή της περιορίζεται στα πυριγενή πετρώματα της οροσειράς του Τροόδους.

Το φύλλο της λατζιάς είναι χρυσοπράσινο, η επάνω όψη είναι καταπράσινη και η κάτω χρυσή, το δε σχήμα της μοιάζει με την Κύπρο. Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι τον Φεβρουάριο του 2006, με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, η λατζιά ανακηρύχθηκε σε εθνικό δέντρο της Κύπρου.

Ακολουθεί το βίντεο κλιπ των παιδιών:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Accept Read More