Δημοτική Βιβλιοθήκη Αραδίππου

Τα παιδιά ταξίδεψαν στον παραδοσιακό κόσμο της Κύπρου

Έμαθαν για την Κύπρο του χθες, ενώ δημιούργησαν τα δικά τους καλλιτεχνήματα, εμπνευσμένα από μία άλλη εποχή

Ένα ταξίδι στον παραδοσιακό κόσμο της Κύπρου πραγματοποίησε το περασμένο Σάββατο (18/03) η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αραδίππου, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δράσεων που πραγματοποιεί.
Καλεσμένη για το συγκεκριμένο δημιουργικό εργαστήρι ήταν η Interior Designer, Μαρία Ειρήνη Κλοκκαρή, η οποία με μια «Βαλίτσα με Προιτζιά» στο χέρι και το μαγικό χαλί της φαντασίας, πήρε τα παιδιά πίσω στον χρόνο, στην Κύπρο του χθες.

Τα παιδιά που συμμετείχαν στο εργαστήρι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την καθημερινότητα των ανθρώπων της Κύπρου. Γνώρισαν μέσα από εικόνες τους ανθρώπους, τις ενδυμασίες κάθε περιοχές και κάθε κοινωνικής τάξης, τα χρώματα και τα μοτίβα μιας άλλης εποχής. Έμαθαν μάλιστα, για νοοτροπίες που χαρακτήρισαν την εποχή, από τον 19ο αιώνα μέχρι τα πρόσφατα 100 χρόνια.

Με ξεναγό σε αυτό το ταξίδι πίσω στον χρόνο, την κ. Κλοκκαρή, τα παιδιά πέρασαν τον χρόνο τους ευχάριστα και εποικοδομητικά, ενώ δημιούργησαν τα δικά τους μοναδικά καλλιτεχνήματα, εμπνευσμένα από την Κύπρο του χθες.

Να σημειώσουμε ότι, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Βαλίτσα με Προιτζιά” – Ταξίδι στο παραδοσιακό κόσμο της Κύπρου έχει δημιουργηθεί από την Ειρήνη Κλοκκαρή, Interior Designer με ειδίκευση στο Interdisciplinary Design.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Accept Read More