Ευαγγελία Καγία

Ευαγγελία Καγία: Άρωμα παγκόσμιου πρωταθλήματος καράτε

Οι αγώνες παγκόσμιου πρωταθλήματος καράτε διεξήχθησαν στο Ικόνιο της Τουρκίας από τις 26 – 30/10/2022. Στους αγώνες αυτούς έλαβε μέρος η συγχωριανή μας Ευαγγελία Καγιά, εκπροσωπώντας επάξια την Κύπρο. Το κορίτσι που διαπρέπει στον αθλητισμό και μας κάνει βαθιά περήφανους, γεννημένη το 2003, από τους Αντρέα και Αντρη Καγιά, έδειχνε από νωρίς την έφεση της στον αθλητισμό.

Αγάπησε από την ηλικία των επτά ετών το άθλημα αυτό και προπονείτο σε καθημερινή βάση. Σχολείο και προπονήσεις αποτελούσαν την καθημερινή της ρουτίνα. Την ίδια στιγμή η παιδικότητα της, της επέτρεπε να ονειροπολεί διακρίσεις και μεγάλους σε εμβέλεια αγώνες. Ένα όνειρο που καρποφορεί και αποδεικνύει περίτρανα τη σκληρή δουλεία και αφοσίωση που έχει στο καράτε.

Συμμετείχε σε Παγκύπριους και Πανευρωπαικούς αγώνες κατακτώντας σημαντικές θέσεις.

Αποφοίτησε από το Λύκειο Αραδίππου το 2021, αφότου εξασφάλισε με επιτυχία θέση στη Γυμναστική Ακαδημία Αθήνας. Μετακόμισε στην πόλη της Δημοκρατίας και της σοφίας χωρίς όμως να εγκαταλείψει αυτό που τόσο πολύ αγαπούσε, τον αθλητισμό. Προπονείται με διεθνούς φήμης προπονητές καράτε, οι οποίοι βλέπουν μια καταξιωμένη αθλήτρια με απαράμιλλές περγαμηνές.

Μόνο κατά τη φετινή χρονιά κατέκτησε το Χρυσό μετάλλιο στο Παγκύπριο πρωτάθλημα, νίκες Commonworld και τρεις νίκες στο series A στην Τουρκία.

Το κορίτσι με το φωτεινό χαμόγελο και τα εκφραστικά μάτια διατρανώνει τις αξίες του αθλητισμού, σε μία κοινωνία τεχνολογικά προσκείμενη. «Για να εκπληρώσει ο άνθρωπος το σκοπό του, πρώτα πρέπει να ανακαλύψει τα όριά του και έπειτα να τα υπερβεί», είναι το μότο ζωής της προς όλους εκείνους τους νέους που φοβούνται να δοκιμάσουν, να αγωνιστούν κι ας χάσουν.

Ακόμη και μέσα από τις ήττες της κατάφερε να εκμαιεύσει διδαχές αναλλοίωτες στο χρόνο και στο βάθος. Στην αθλητική της πορεία υπήρξαν τραυματισμοί, αποκλίσεις, όμως όταν της επιτρεπόταν αφειδώλευτα ριχνόταν στην αγκαλιά του αθλητισμού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Accept Read More