εικαστικός, Δανάη Πάτσαλου

Η συνδημότισσάς μας εικαστικός, Δανάη Πάτσαλου, συμμετέχει στην έκθεση σύγχρονης τέχνης «Common Ground»

Πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου τα εγκαίνια της έκθεσης σύγχρονης τέχνης «Common Ground» από τρεις Κύπριες εικαστικούς. Τη συνδημότισσά μας Δανάη Πάτσαλου , τη Θέκλα Παπαδοπούλου, και τη Δέσποινα Πετρίδου. Τα εγκαίνια της έκθεσης την οποία φιλοξενεί από τις 16 Νοεμβρίου το Σπίτι του Πολίτη, στη Λευκωσία τέλεσε η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Αννίτα Δημητρίου.

H δουλειά που παρουσιάζεται στο κοινό, εξετάζει ζητήματα και ιδέες γύρω από το κυπριακό τοπίο, όπου η κάθε εικαστικός ξεχωριστά καταθέτει τα αποτελέσματα μιας εξατομικευμένης έρευνας και εξερεύνησης γύρω από το συγκεκριμένο θέμα.

Η ερμηνεία του χώρου, του τόπου και της γης λειτουργεί ως το «κοινό έδαφος» στο οποίο ενώνονται για να παρουσιάσουν ατομικά και συλλογικά έργα τέχνης που δημιουργούν ερωτήσεις σχετικά με τη σχέση μας με το περιβάλλον και πώς αυτό επηρεάζει την ύπαρξη και την ταυτότητά μας.

Στο πλαίσιο αυτό, το τοπίο ερμηνεύεται ως εμπειρία, ένα μέσο μνήμης και ανάμνησης, διασύνδεσης και ανταλλαγής κοινών στοιχείων, παρέχοντας πάντα την αίσθηση του «ανήκειν».

Στην έκθεση συμμετέχουν επίσης οι Ichomagnetic Thoughts με την ηχητική σύνθεση «Fractal Terrain», η οποία δημιουργήθηκε ειδικά για να αντανακλά τα σημεία έμπνευσης των τριών εικαστικών.

Η έκθεση την οποία υποστηρίζει η Βουλή των Αντιπροσώπων θα παραμείνει στην διάθεση του φιλότεχνου κοινού μέχρι το τέλος Νοεμβρίου.

Common Ground: Το σπίτι του Πολίτη, Μουσείου 1 Λευκωσία

Διάρκεια: Μέχρι 30 Νοεμβρίου, τηλ: επικοινωνίας: 96106255

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Accept Read More