Προχωρά η κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων στις Καμάρες

Στην συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών συμμετείχε σήμερα, Πέμπτη 3 Νοεμβρίου, ο Δήμαρχος Αραδίππου κ. Ευάγγελος Ευαγγελίδης και ο Δημοτικός Μηχανικός κ. Ανδρέας Δημητρίου, σχετικά με τις καθυστερήσεις στην κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων για την προστασία των περιοχών Καμάρων και Βεργίνας στη Λάρνακα.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενέργειες, ο Μελετητής του έργου δεν έχει συμπεριλάβει στα κατασκευαστικά σχέδια όλη την περιοχή που αφορούν στο αντιπλημμυρικό σχέδιο των Καμάρων, καθώς μεγάλο μέρος εμπίπτει μέρα στα δημοτικά όρια της Αραδίππου.

Η αυτεπάγγελτη εξέταση έγινε μετά από εισήγηση των βουλευτών κ. Πρόδρομου Αλαμπρίτη, Ανδρέα Πασιουρτίδη, Χρίστου Ορφανίδη, Σωτήρη Ιωάννου και Ανδρέα Αποστόλου, καθώς το έργο έχει προκηρυχθεί από το 2014 και μέχρι σήμερα οι διαφορές του Εντολοδόχου με τον Μελετητή δεν έχουν επιτρέψει την ωρίμανσή του για υλοποίηση.

Στην συνεδρία εκπροσωπήθηκε πέραν του Δήμου Αραδίππου, το Υπουργείο Εσωτερικών, η επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας, το Υπουργείο Οικονομικών, το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, ο Δήμαρχος Λάρνακας και το Συμβούλιο αποχετεύσεων Λάρνακας.

Μετά από διαβουλεύσεις, αποφασίστηκε όπως η Βουλή ζητήσει υπόμνημα που θα ζητά μέσα στην μελέτη που θα γίνει, να συμπεριληφθεί και ο Δήμος Αραδίππου.

Είτε με την σύμφωνη γνώμη του μελετητή είτε και όχι, καθώς το θέμα έχει προχωρήσει πλέον στην Κεντρική Επιτροπή Αλλαγών και Απαιτήσεων και σε περίπτωση άρνησης του πρώτου Μελετητή, θα οριστεί νέος, έτσι ώστε να γίνει ολοκληρωμένη μελέτη, διαφορετικά η περιοχή θα συνεχίσει να έχει τα ίδια προβλήματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Accept Read More