Ο Υπουργός Μεταφορών στο Λύκειο Αραδίππου "Τάσος Μητσόπουλος" για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Ο Υπουργός Μεταφορών στο Λύκειο Αραδίππου “Τάσος Μητσόπουλος” για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Στο πρόγραμμα υλοποίησης των έργων υποδομής για την βιώσιμη κινητικότητα, αλλά και στην ανάγκη αλλαγής κουλτούρας των πολιτών, αναφέρθηκε σήμερα το πρωί (Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου) ο Υπουργός Μεταφορών , Επικοινωνιών και Έργων, κ. Γιάννης Καρούσος στην δράση «Πρωταγωνιστώ» που διοργανώνει η Επιτροπή Νεολαίας του Δήμου Αραδίππου .

Ο Ανδρέας Μιλτιάδης, Ο Κωνσταντίνος Παυλίδης και η Δήμητρα Κουκουμά, και οι τρείς αθλητές της Εθνικής Ομάδας Ποδηλασίας, ήταν οι επίτιμοι προσκεκλημένοι της δράσης «Πρωταγωνιστώ» που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας. Στις εγκαταστάσεις του Λυκείου Αραδίππου «Τάσος Μητσόπουλος», οι αθλητές παρουσία του Υπουργού Μεταφορών , Επικοινωνιών και Έργων, κ. Γιάννη Καρούσου, του Δημάρχου, κ. Ευάγγελου Ευαγγελίδη και του Προέδρου της Επιτροπής Νεολαίας, κ. Νικόλα Κάρουλλα, συνομίλησαν με μαθητές και μαθήτριες του Λυκείου που έθεσαν τους προβληματισμούς τους για την χρήση του ποδηλάτου.

Πρώτος ο Υπουργός έθεσε το ερώτημα στα παιδιά για το αν έχουν ποδήλατο και μίλησε για το πρόγραμμα χρηματοδότησης αγοράς ποδηλάτου που έχει εκπονήσει το Υπουργείο: «Σήμερα καθώς έχουμε μαζί μας τους αθλητές της Εθνικής Ομάδας Ποδηλασίας θα εστιάσουμε στην ποδηλασία και στα οφέλη της ως επιλογή, όχι μόνο για αναψυχή και αθλητισμό, αλλά και επιλογή για τις καθημερινές μας μετακινήσεις, καθώς το ποδήλατο με μηδενικές εκπομπές ρύπων είναι το πιο φιλικό προς το περιβάλλον μέσο μετακίνησης», είπε και πρόσθεσε: «Για αυτό και η προσπάθεια του Υπουργείου Μεταφορών , Επικοινωνιών και Έργων μέσω από το “Σχέδιο Δράσης Προώθησης της Χρήσης του Ποδηλάτου για την περίοδο 2021-2023”, είναι η ένταξη του ποδηλάτου στην καθημερινότητα του πολίτη ως ένα ασφαλές, υγιεινό και αξιόπιστο μέσο μετακίνησης αλλά και άθλησης».

Ο Δήμαρχος Αραδίππου, κ. Ευάγγελος Ευαγγελίδης αναφέρθηκε στον σχεδιασμό για την πόλη λέγοντας: «Ο Δήμος Αραδίππου αλλάζει. Μέσω του ΣΒΑΚ έχει προβλεφθεί μελέτη κυκλοφοριακής ρύθμισης στον πυρήνα της πόλης, δημιουργία ποδηλατοδρόμων και σύνδεση αυτών με της Λάρνακας, δημιουργία PARK & RIDE για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς καθώς και άλλες υποδομές που θα βελτιώσουν τον τόπο μας» και έδωσε τον λόγο στους μαθητές και τις μαθήτριες του Λυκείου.

Εβδομάδα Κινητικότητας

«Εύχομαι να υλοποιηθούν τα όσα έργα αναφέρθηκαν σήμερα και οι νέοι να προχωρήσουν στο να χρησιμοποιούν το ποδήλατο ως ένα μέσο μετακίνησης και μέσα στα επόμενα χρόνια θα φανούν τα πολλά οφέλη με την κίνηση με το ποδήλατο», δήλωσε ο αθλητής της Εθνικής Ομάδας Ποδηλασίας Κωνσταντίνος Παυλίδης.

«Εύχομαι να δω αρκετούς νέους να χρησιμοποιούν το ποδήλατο, να αθλούνται, να μπει στην κουλτούρα μας και σιγά σιγά να γίνει και μέσο μετακίνησης», δήλωσε ο αθλητής της Εθνικής Ομάδας Ποδηλασίας Ανδρέας Μιλτιάδης.

«Εύχομαι σιγά σιγά ο κόσμος να αγαπήσει το ποδήλατο, είναι πάρα πολύ ωραίο άθλημα, είσαι ελεύθερος, νιώθεις δυνατός και γυμνάζεσαι », δήλωσε η αθλήτρια της Εθνικής Ομάδας Ποδηλασίας Δήμητρα Κουκουμά.

Παρούσα στην δράση ήταν η Υπεύθυνη του Κλάδου Βιώσιμης Κινητικότητας του Τμήματος Δημοσίων Έργων του Υπουργείου, κ. Εύα Αναγιωτού που καλέστηκε στο βήμα και ανέπτυξε τα προγράμματα του κλάδου, ενώ οι μαθητές και μαθήτριες του Λυκείου έθεσαν ερωτήματα σχετικά με την ασφάλεια στους δρόμους, αλλά και το ζήτημα μη ύπαρξης αθλητικού σωματείου ποδηλασίας στην ευρύτερη περιοχή της Λάρνακας.

Οι αθλητές έλαβαν αναμνηστικά δώρα από την Διευθύντρια του Λυκείου κ. Άντρη Χρήστου, παρουσία του Προέδρου της Σχολικής Εφορείας Αραδίππου, κ. Παύλου Δημητριάδη, αλλά και εκπροσώπων φορέων στην εκπαίδευση.

Ο Δήμος Αραδίππου, στα πλαίσια του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, λαμβάνει μέρος στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας με ένα πλήρες πρόγραμμα δράσεων. Μπορείτε να ενημερωθείτε στο www.e-aradippou.cy

Ευχαριστίες προς το Υπουργείο Μεταφορών, Συγκοινωνιών και Έργων, στην Αστυνομία Κύπρου, στο Λύκειο Αραδίππου «Τάσος Μητσόπουλος» και σε όλο το προσωπικό του Δήμου που συμβάλλει τα μέγιστα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Accept Read More