ξεκίνησε η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Με 300 παιδιά ξεκίνησε η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας στον Δήμο Αραδίππου

Με 300 παιδιά από τα Δημοτικά Σχολεία της Αραδίππου να συμμετέχουν στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, ξεκίνησε η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας στον Δήμο Αραδίππου.

Τα παιδιά φιλοξενήθηκαν στον χώρο που χρησιμοποιείται ως πάρκινγκ απέναντι από το δημαρχιακό μέγαρο που για τις ανάγκες των δράσεων έχει πλέον μετατραπεί σε ένα πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής. Κώνοι, πινακίδες, προστατευτικά κράνη και γιλέκα είχαν την τιμητική τους, ενώ η Κοινοτική Αστυνομία έδωσε το παρόν διδάσκοντας, αλλά και μοιράζοντας δώρα στους μικρούς μας φίλους.

Ο Δήμαρχος, κ. Ευάγγελος Ευαγγελίδης και o Πρόεδρος του Συμβουλίου Νεολαίας, κ. Νικόλας Κάρουλλας έφτασαν στο Δημαρχείο με τα ποδήλατά τους, όπου τους συνάντησαν 30 σχεδόν μαθητές από το Γυμνάσιο Αραδίππου. Τα παιδιά παρέδωσαν στον Δήμαρχο ψήφισμα στήριξης στον Δήμο για δράσεις που προωθούν το ποδήλατο, ενώ αιτήθηκαν να γίνονται σε μηνιαία βάση.

«Αυτό που ξεχωρίζει σήμερα είναι αυτά τα παιδιά που μας στέλνουν μηνύματα για τις δράσεις που πρέπει να εφαρμόσουμε πέραν της ευρωπαϊκής εβδομάδας κινητικότητας», δήλωσε ο κ. Ευαγγελίδης και τόνισε ότι: «στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα αποφασίσουμε πώς θα εντάξουμε αυτές τις ποδηλατικές δράσεις».

Παρόντες στην δραστηριότητα ήταν η Δρ. Βάνα Γκάνια, εθνική συντονίστρια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας και ο Διευθυντής Ανάπτυξης των Αστικών Συγκοινωνιών, κ. Αλέξανδρος Καμπέρος που παρέδωσε στον Δήμαρχο δωρεάν εισιτήρια των ΜΜΜ που θα δοθούν στους πολίτες στις 22 του μήνα στην Τελετή Λήξης.

Οι ευχαριστίες για την πρώτη ημέρα είναι προς το Υπουργείο Μεταφορών, Συγκοινωνιών και Έργων, στην Αστυνομία Κύπρου, στην NextBike για τα ποδήλατα, στις Αστικές συγκοινωνίες, την MairyΑnn για τα φυτά, την Waterman Papadopoulos για τα νερά και φυσικά σε όλο το προσωπικό του Δήμου που συμβάλλει τα μέγιστα.

ΤΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΑΥΡΙΟ (Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου)

Δράση με τις Αστικές Συγκοινωνίες θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο το πρωί με την συμβολή του ιδρύματος «Δικαίωμα Ελπίδας για Άτομα με Αναπηρίες» που εδράζει στην Λάρνακα. Με στόχο την ανάδειξη του αστικού λεωφορείου ως ένα σύγχρονο και ασφαλές μέσο μετακίνησης, ένα λεωφορείο του στόλου θα παραλάβει μια ομάδα παιδιών από το ίδρυμα, θα περιηγηθούν στην πόλη, ενώ θα φτάσουν στον χώρο του πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής στον Δήμο Αραδίππου, όπου θα δοκιμάσουν την πίστα ποδηλάτου.

Η δράση έχει ως στόχο την ανάδειξη της ανάγκης συμπερίληψης σε όλες τις κοινωνικές ομάδες σε σχέση με την βιώσιμη κινητικότητα και τους σκοπούς της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας.

Οι ευχαριστίες για την δεύτερη ημέρα είναι προς το Υπουργείο Μεταφορών, Συγκοινωνιών και Έργων, στην Αστυνομία Κύπρου, στην NextBike για τα ποδήλατα, στις Αστικές συγκοινωνίες και φυσικά σε όλο το προσωπικό του Δήμου που συμβάλλει τα μέγιστα.

Ο Δήμος Αραδίππου, στα πλαίσια του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, λαμβάνει μέρος στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας με ένα πλήρες πρόγραμμα δράσεων. Μπορείτε να ενημερωθείτε στο www.e-aradippou.cy

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Accept Read More