εβδομάδα κινητικότητας

Σήκωσαν μανίκια για εβδομάδα κινητικότητας στον Δήμο Αραδίππου

Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για την εβδομάδα κινητικότητας που θα πραγματοποιηθεί στις 16 με 22 Σεπτεμβρίου.

Οι προετοιμασίες που γίνονται, ο στόχος της εβδομάδας και τα μηνύματα προς το κράτος ήταν όσα μοιράστηκε μαζί μας ο Δημοτικός Σύμβουλος της Αραδίππου και Πρόεδρος της Επιτροπής Νεολαίας της περιοχής, Νικόλας Κάρουλλας.

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για μια ευρωπαϊκή εβδομάδα η οποία θα ξεκινήσει στις 16 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 22 του ίδιου μήνα.

Σε αυτό το στάδιο οι εμπλεκόμενοι έχουν μπροστά τους ένα γενικό πλάνο και μια ευρύτερη δομή, η οποία αφορά στο πρόγραμμα της συγκεκριμένης εβδομάδας, χωρίς ωστόσο να έχουν παρθεί τελικές αποφάσεις. Πάντως, οι προετοιμασίες προχωρούν με γοργό ρυθμό, ενώ πέραν από την Επιτροπή Νεολαίας του Δήμου, στην εβδομάδα θα συμμετέχουν και ορισμένα άλλα σύνολα, με τους διοργανωτές να έχουν ήδη λάβει επιβεβαιώσεις από αρκετά εξ αυτών.

«Είχαμε καλέσει τους εκπροσώπους συγκεκριμένων συνόλων στην τελευταία συνεδρία και περιμένουμε μέσα στις επόμενες ημέρες τις αποφάσεις τους πάνω σε αυτή τη γενική δομή για να μπούμε σε βάθος και να υπάρξουν περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα», δήλωσε.

Ο απώτερος σκοπός και το μήνυμα που θέλει να στείλει η εβδομάδα κινητικότητας είναι ότι μπορούν να υπάρξουν καλύτερες ημέρες στην Κύπρο όσον αφορά το συγκεκριμένο ζήτημα.

«Ας κοιτάξουμε το θέμα του ποδηλάτου, το θέμα του να πας πεζός σε κάποιο σημείο. Αυτό έχει αντίκτυπο και στις ευπαθείς ομάδες που παρουσιάζουν κινητικά προβλήματα και ενδεχομένως να μην μπορούν να χρησιμοποιήσουν άλλο μέσο», είπε.

Στη συνέχεια, εξέφρασε την άποψη ότι η Κύπρος βρίσκεται σε αρκετά χαμηλά επίπεδα όσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα. Πρέπει ο κόσμος να ευαισθητοποιηθεί, να δημιουργηθούν καλύτερες υποδομές ώστε οι πολίτες να νιώθουν ασφάλεια, υποστήριξε ο ίδιος.

«Αυτό είναι άλλο ένα μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε μέσα από την εβδομάδα κινητικότητας, κυρίως προς το κράτος. Με τα απαραίτητα κονδύλια και επιχορηγήσεις να τροχοδρομηθούν αυτές οι υποδομές γιατί χρειάζονται στον τόπο», υπογράμμισε.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το πρόγραμμα της εβδομάδας κινητικότητας αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του Αυγούστου, με τους εμπλεκόμενους να συλλέγουν ήδη τις αποφάσεις των συνόλων που θα συμμετάσχουν.

«Πιστεύω ότι μέσα στο επόμενο διάστημα θα τα βάλουμε όλα κάτω στο τραπέζι και θα καταρτήσουμε το γενικό πλάνο με τη συνδρομή του Δήμου, της Αστυνομίας αλλά και των όποιωνδήποτε συνόλων θα συμμετέχουν», είπε ο κ. Κάρουλλας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Accept Read More