Με νέα ηγεσία οι «φτεροπόδαροι» – Εμπιστεύονται τον Τέκκη τα «περιστέρια»

Στο Πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας μαζί για δεύτερη σερί σεζόν θα αγωνιστούν οι δύο ομάδες ποδοσφαίρου της Αραδίππου. Ερμής και Ομόνοια τερμάτισαν την περίοδο 2021-22 σε 6η και 11η θέση αντίστοιχα, αποτυγχάνοντας να εκπληρώσουν το διακαή πόθο της ανόδου στην Α’ Κατηγορία.

Πρόκειται για ένα στόχο που είχε θέσει πιο ξεκάθαρα η ομάδα των «φτεροπόδαρων», καθώς μετά από μια μακρά περίοδο παρουσίας στην κατηγορία των «μεγάλων» τα προηγούμενα χρόνια, δεν κατόρθωσε να επανέλθει και να σταματήσει με θετικό τρόπο την πορεία-ανσανσέρ που διέγραψε από τη σεζόν 2018-19 και εντέυθεν.

Ο πιο κάτω πίνακας είναι κατατοπιστικός για την πορεία των δύο ομάδων, με την Ομόνοια από την πλευρά της να παραμένει σταθερά στη Β’ Κατηγορία:

ΣΕΖΟΝ ΕΡΜΗΣ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ ΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ
2010-11 Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
2011-12 Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
2012-13 Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
2013-14 Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
2014-15 Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
2015-16 Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
2016-17 Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
2017-18 Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
2018-19 Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
2019-20 Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ – ΔΙΕΚΟΠΗ Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ – ΔΙΕΚΟΠΗ
2020-21 Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
2021-22 Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
2022-23 Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 

Tην επόμενη σεζόν 2022-23 στο Πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας θα συμμετέχουν 16 ομάδες.

Θυμίζουμε ότι από τη σεζόν 2020-21 δεν ισχύει πλέον ο θεσμός των play-offs. Οι ομάδες θα αναμετρηθούν αναμεταξύ τους από δύο φορές, μία εντός και μία εκτός έδρας, σε σύνολο 30 αγωνιστικών. Πρωταθλήτρια θα ανακηρυχθεί η ομάδα που θα συγκεντρώσει τους περισσότερους βαθμούς.

Η πρωταθλήτρια ομάδα και οι ομάδες που θα τερματίσουν στη 2η και στην 3η θα προβιβαστούν στην Α΄ Κατηγορία, ενώ οι τρεις τελευταίες θα υποβιβαστούν στην Γ΄ Κατηγορία για την περίοδο 2023-24.

Ερμής και Ομόνοια βρίσκονται ανάμεσα στις 10 ομάδες που παραμένουν από την περσινή σεζόν 2021-22 στην Β’ Κατηγορία, ενώ Εθνικός Άχνας, ΠΑΕΕΚ Κερύνειας και Πέγεια 2014, ΜΕΑΠ, ΕΝΥ-Διγενής Ύψωνα, ΑΕΖ, αποτελούν τα 6 νέα πρόσωπα:

Α/Α ΟΜΑΔΑ ΓΗΠΕΔΟ ΑΠΟ / ΠΡΟΣ
1 Εθνικός Άχνας Στάδιο Εθνικού Άχνας Έπεσε από Α’ Κατηγορία
2 ΠΑΕΕΚ Κερύνειας Στάδιο Κερύνεια-Επιστροφή Έπεσε από Α’ Κατηγορία
3 Αλκή Ορόκλινη Στάδιο Αμμόχωστος Επιστροφή Συνεχίζει στη Β’ Κατηγορία
4 Ερμής Αραδίππου Δημοτικό Στάδιο Αραδίππου Συνεχίζει στη Β’ Κατηγορία
5 Οθέλλος Αθηαίνου Στάδιο Οθέλλος Αθηαίνου Συνεχίζει στη Β’ Κατηγορία
6 Π.Ο. Ξυλοτύμβου 2006 Κοινοτικό Στάδιο Ξυλοτύμπου Συνεχίζει στη Β’ Κατηγορία
7 Αναγέννηση Δερύνειας Στάδιο Αναγέννησης Δερύνειας Συνεχίζει στη Β’ Κατηγορία
8 Ομόνοια 29ης Μαΐου Διάφορα στάδια Συνεχίζει στη Β’ Κατηγορία
9 Ομόνοια Αραδίππου Δημοτικό Στάδιο Αραδίππου Συνεχίζει στη Β’ Κατηγορία
10 Ονήσιλος Σωτήρας 2014 Δημοτικό Στάδιο Σωτήρας Συνεχίζει στη Β’ Κατηγορία
11 Α.Ο. Αγία Νάπα Δημοτικό Στάδιο Αγίας Νάπας Συνεχίζει στη Β’ Κατηγορία
12 Αχυρώνας Λιοπετρίου Κοινοτικό Στάδιο Λιοπετρίου Συνεχίζει στη Β’ Κατηγορία
13 Πέγεια 2014 Δημοτικό Στάδιο Πέγειας Ανέβηκε από Γ’ Κατηγορία
14 ΜΕΑΠ Θεοδώρειον Κοινοτικό Στάδιo Ανέβηκε από Γ’ Κατηγορία
15 Ε.Ν.Υ.-Διγενής Ύψωνα Κοινοτικό Στάδιο Ερήμης Ανέβηκε από Γ’ Κατηγορία
16 ΑΕΖ Ζακακίου Κοινοτικό Στάδιο Παρεκκλησιάς Ανέβηκε από Γ’ Κατηγορία

 

Μέχρι την κλήρωση του προγράμματος του νέου πρωταθλήματος υπάρχει ακόμη χρόνος και οι ομάδες προγραμματισμού των «ερυθρόμαυρων» και «κυανόλευκων» συνεχίζουν τις κινήσεις τους για διαμόρφωση των ρόστερ τους.

Πίττας στην προεδρία – Μάρκου στον πάγκο

Πρόεδρος πλέον του Ερμή αποτελεί ο Κωνσταντίνος Πίττας, ο οποίος διαδέχεται τον Λούκα Φανιέρο στο «πηδάλιο» του Διοικητικού Συμβουλίου, μετά από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση του συλλόγου περί τα τέλη του Μαϊου.

Στον πάγκο του Ερμή θα βρίσκεται ο Κύπριος τεχνικός, Μιχάλης Μάρκου. Το πρώτο μισό της σεζόν που ολοκληρώθηκε τον είχε βρει στον Ονήσιλο ενώ από τον Μάρτιο είχε αναλάβει τον ΑΣΙΛ. Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα το 2019 πέρασε από τον πάγκο της Ομόνοιας Αραδίππου. Συνεπώς είναι ένας άνθρωπος που γνωρίζει καλά τα δεδομένα της Β’ Κατηγορίας, αλλά και των ομάδων της Αραδίππου και της επαρχίας Λάρνακας.

Χρέη Διευθυντή Ποδοσφαιρικού Τμήματος εκτελεί ο Πορφύριος Λύτρας, με την ομάδα προγραμματισμού του Ερμή να έχει ήδη προβεί σε κάποιες σημαντικές κινήσεις. Οι πρώτες μεταγραφικές προσθήκες ακούουν στα ονόματα των: Αλέξης Θεοχάρους (αμυντικός), Κώστας Χαραλάμπους (αμυντικός), και Ανδρέας Νικολάου (αμυντικός). Στον Ερμή παραμένει και για τα επόμενα δύο χρόνια ο νεαρός Κύπριος μέσος, Στέφανος Καφατάρης.

Με (σχεδόν) την ίδια συνταγή

Στο «στρατόπεδο» της Ομόνοιας, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου για τέταρτη διαδοχική σεζόν παραμένει ο Δημήτρης Μακρής. Η διοίκηση της ομάδας ανακοίνωσε την ανανέωση της συνεργασίας της για τη νέα σεζόν με τον Κύπριο τεχνικό, Αιμίλιο Τέκκη. Στο πλευρό του θα έχει τους  Αντρέα Δαρείο (Βοηθός Προπονητής και Αναλυτής), Αντρέα Πάρτου (Προπονητής Τερματοφυλάκων), Αντώνη Γεωργίου (Προπονητής Φυσικής Κατάστασης).

Ο προγραμματισμός ήδη βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο, καθώς η Ομόνοια έχει προβεί σε σορεία ανανεώσεων συμβολαίων: Λεονάρντο Ριμπέιρο (ακραίος φορ), Ζεζίνιο Λόπες (ανασταλτικός μέσος-χαφ), Βαγγέλης Τσιάμης (αμυντικός), Λευτέρης Αλαμπρίτης (επιθετικός) , Λούκας Σακκάς (τερματοφύλακας), Ανδρέας Σιήκκης (μεσοαμυντικός), Κωνσταντίνος Βρόντης (ακραίος μπακ), Γαβριήλ Σακκάς (τερματοφύλακας), Αντώνης Παναγή (αμυντικός) και Χρίστος Μοδέστου (μέσος) παραμένουν στο «Πέτρος Κουντουρής» και για την επόμενη σεζόν, επιβεβαιώνοντας έτσι τη διατήρηση της ίδιας σχεδόν συνταγής με την περσινή σεζόν σε ό,τι αφορά στον βασικό κορμό της ομάδας σε πάγκο και αποδυτήρια.

Νέα αποκτήματα αποτελούν για την ώρα οι Μάρκος Μιχαήλ (επιθετικός), Χάρης Καψός (αμυντικός), Νικόλας Νεοκλέους (επιθετικός), Σέργης Αβραάμ (επιθετικός) και Άντονι Μπάσσι (μεσοεπιθετικός). Οι δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ομόνοια θα ενισχυθεί με ακόμη τουλάχιστον τέσσερις ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, πριν την έναρξη της σεζόν.

ΦΩΤΟΣ: (1) Savvides Press // (2&3) Γραφεία Τύπου Ερμή και Ομόνοιας Αραδίππου

Τάσος Θεοδώρου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Accept Read More