Θέατρο μπροστά από ένα μικρόφωνο

3η Διεθνής Διαδικτυακή Ραδιοφωνική Συνάντηση/Φεστιβάλ 2022 “Θέατρο μπροστά από ένα μικρόφωνο” ΕΛΛΑΔΑ – ΚΥΠΡΟΣ – ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ».

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 3η Διεθνής Διαδικτυακή Ραδιοφωνική Συνάντηση «Θέατρο μπροστά από ένα μικρόφωνο». Τη συνάντηση διοργάνωσαν το θεατρικό καλλιτεχνικό εικαστικό κέντρο «Πούπουλο» από τη Θεσσαλονίκη σε συνεργασία με το Creative Drama and Arts Centre της Μελβούρνης και το Ίδρυμα Motivation in Arts στην Πάφο.

Συνολικά πάνω από 500 μαθητές από 39 ομάδες, από Ελλάδα, Κύπρο, Αυστραλία και Πολωνία, εμπνεύστηκαν, επέλεξαν, ανακάλυψαν, ηχογράφησαν, επεξεργάστηκαν, τεχνικά, διάφορα θεατρικά έργα τα οποία, με την πολύτιμη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους απέδωσαν εξαιρετικά και μοιράζονται τώρα με τους μικρούς και μεγάλους ακροατές.

Το Γυμνάσιο Αραδίππου, παρόλες τις αντίξοες συνθήκες, εξαιτίας της πανδημίας, συμμετείχε στον εν λόγω διαγωνισμό με το θεατρικό έργο Ο Κλέφτης των Αστεριών της Ζωής Βαλάση και απέσπασε ένα από τα έξι διεθνή βραβεία ερμηνείας εκ μέρους της κριτικής επιτροπής! Το έργο σκηνοθέτησε και δίδαξε ο εκπαιδευτικός, φιλόλογος, Σάββας Βορκάς και ηχογράφησε ο εκπαιδευτικός Βοηθός Διευθυντής, μουσικός, Λούκας Ξενοφώντος.

Θέατρο μπροστά από ένα μικρόφωνο

Τα παιδιά του σχολείου μας, Γιώργος Κυριάκου του Κωστάκη Β΄3, Νίρου Κωνσταντίνος Α΄5, Αριάδνη Παυλικκά Α΄7, Θεοδώρα Δημητρίου Α΄7, Γιώργος Παύλου Α΄5, Ευαγγελία Τρομπούκη Γ΄5, Αθανασία Παπαθανασίου Γ΄1, Ιωάννα Κανελλίδου Β΄1, Ελένη Κύζη Β΄7, Χρήστος Ανδρέου Γ΄7, Ανδρέας Μπακιρτζής Γ΄7, Μαξ Καλλή Γ΄7, Μαρακόβσκαγια Κσένιγια Α΄7, Μάριος Παντελή Γ΄7, Ιωάννα Κούκου Γ΄2, Μπαλαπιτικέ Ρανίσια Χρίστος Α΄1, Μαρίλια Ελευθερίου Β΄7, Νικολένα Βασιλείου Β΄7, Χρύσοβαλάντω Καρατζά Β΄7, Γκρέις Λίλι Τιμοθέου Β΄7, Αικατερίνη Ξενοφώντος Β΄3, Ελένη Κουφοπαύλου Β΄3, Νεφέλη-Μαρία Χατζηγεωργίου Β΄3, Φίλιππος Κυριάκου Α΄1,ερμήνευσαν με ζέση τους ρόλους και κατάφεραν να αποδώσουν τα νοήματα και μηνύματα του θεατρικού αυτού παραμυθιού!

Ένα θεατρικό παραμύθι, που εξυμνεί την ομορφιά του κόσμου, αφού κόσμος σημαίνει κόσμημα, δηλαδή ομορφιά, και αντιστέκεται σε οποιαδήποτε μορφή πολέμου, θυμίζοντας τι μπορεί να σημαίνουν τα αστέρια για τον καθένα μας! Η ομορφιά, η αλήθεια, το όνειρο, το δίκιο, η αγάπη, η αθωότητα ενός μικρού παιδιού…

Ένα θεατρικό έργο, λοιπόν, που αναφέρεται, τόσο απλά μα και τόσο σοφά, στον δικό μας κόσμο, και οι ήρωες αγωνίζονται για όλα εκείνα τα αληθινά που αξίζουν στη ζωή, γιατί «υπάρχουν ορισμένα πράγματα που κανείς δεν μπορεί να τα έχει δικά του. Είναι ολονών». Και είναι ο έναστρος ουρανός, η ομορφιά του κόσμου. Και είναι τόσο όμορφα μέσα στη νύχτα τα αστέρια! Ας μην λείψουνε ποτέ! Γιατί θα υπάρχουν πάντα παιδιά που μετράνε τ’ άστρα και, όταν βλέπουν ένα πεφταστέρι, θα κάνουν μια ευχή για ένα καλύτερο αύριο!

Συγχαίρουμε όλα τα σχολεία και όλους τους μαθητές που βραβεύτηκαν, επίσης, στον διαγωνισμό αλλά και όλους όσοι συμμετείχαν, γιατί, μέσα από την όλη διαδικασία του ταξιδιού αυτού, όλοι είναι κερδισμένοι!

Ευχαριστούμε θερμά την Κριτική Επιτροπή, την κα Δρ. Σταυρούλα Νικολούδη, τον κο Αστέριο Πελτέκη και τον κο Κυριάκο Παστίδη, ευχαριστούμε τους καλεσμένους κα Ρένα Φραγκιουδάκη και κα Άντρη Χ. Κωνσταντίνου και τους κρατικούς Ραδιοφωνικούς Σταθμούς ΕΡΤ3 (Άννα Γιαννακίδου), ΡΙΚ (Κυριάκο Παστίδη) και SBS Greek (Πάνο Αποστόλου κι Ευθύμιο Καλλό). Ευχαριστούμε, επίσης, την Πρόεδρο Έλενα Πολυβίου και την Αντιπρόεδρο Μαρία Αναστασιάδη του Motivation in Arts για την όλη ιδέα, έμπνευση και τη συγκεκριμένη δράση, που έδωσε νέες ευκαιρίες στα παιδιά!

Μπορείτε να βρείτε και να ακούσετε όλα τα έργα, τα οποία είναι αναρτημένα στη σελίδα: https://www.dramacenter.gr/copy-of-theatro-mprosta-apo-ena-mik

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Accept Read More