«Η Ζωή Αλλιώς» 10+1 ερωτήσεις στην συγγραφέα Τασούλα Ξενοφώντος Γαϊτάνου

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 Απριλίου στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών η επίσημη παρουσίαση του βιβλίου της συνδημότισσας μας, Τασούλας Ξενοφώντος Γαϊτάνου “Ζωή Αλλιώς”. Ένα μυθιστόρημα το οποίο αφηγείται τρεις παράλληλες ιστορίες βασισμένο σε προσωπικά βιώματα. Την παρουσίαση του βιβλίου έκανε η εκδότρια Μαρία Κουζαπά και αποσπάσματα ανέγνωσαν η εκπαιδευτικός Θέκλα Καρρίτεβλή και η ίδια η συγγραφέας. Σε πρώτη εκτέλεση ακούστηκε επίσης το τραγούδι “Ζωή Αλλιώς” σε στίχους της Μαρίας Πάτσαλου, σύνθεση του Λούκα Ξενοφώντος και ερμηνεία του Στέλιου Κωσταντά.

Η Ζωή Αλλιώς

1. Τασούλα ένα συγγραφικό ταξίδι ολοκληρώνεται απόψε με την επίσημη παρουσίαση του βιβλίου, ποια είναι τα συναισθήματα σου;
Με διακατέχουν τα ίδια συναισθήματα που νιώθει κάποιος όταν βλέπει ένα παιδί του να βρίσκει τον δρόμο του. Ικανοποίηση, συγκίνηση, χαρά και λίγα ψήγματα λύπης αφού πια έχει φύγει από τη δική σου τη φωλιά.

2. Τι πρόσφερε σε εσένα την ίδια η διαδικασία συγγραφής του βιβλίου αυτού;
Η διαδικασία συγγραφής αυτού του βιβλίου μα και κάθε βιβλίου μοιάζει με ένα ταξίδι. Το συγκεκριμένο ταξίδι ήταν ταξίδι εσωτερικής αναζήτησης. Μου φώτισε τα σκοτάδια της ψυχής μου. Φωτίζοντας τα μου έδωσε τη δυνατότητα να τα εντοπίσω με αποτέλεσμα να μπορώ να τα αντιμετωπίσω.

3. Πόσο εύκολο είναι άραγε να μπορέσουμε να δούμε την ζωή αλλιώς;
Δεν υπάρχουν εύκολα πράγματα στη ζωή. Όλα θέλουν προσπάθεια, επιμονή και υπομονή. Έτσι και το Αλλιώς. Αυτό όμως που σε περιμένει στο τέλος σε αποζημιώνει για όλη σου την προσπάθεια.

Η Ζωή Αλλιώς

4. Τι θα έλεγες σε κάποιο δικό σου άνθρωπο που αρνείται να αποδεχτεί μια δυσκολία που παρουσιάζεται στη ζωή του;
Θα του έλεγα αυτό που είπε ο σπουδαίος συγγραφέας Νίκος Καζαντζάκης, ότι «η ζωή είναι ένας ανήφορος». Γίνεται ζωή χωρίς πόνο; Γίνεται ζωή χωρίς αδιέξοδα, χωρίς δυσκολίες; Δε γίνεται. Στα αδιέξοδα είναι που κρίνεται και ο άνθρωπος. Και η λύτρωση δυστυχώς δε συνοδεύεται πάντα με αίσιο τέλος, η λύτρωση κατακτιέται μόνο όταν η ψυχή ανασταίνεται. Για να γίνει αυτό θέλει αγώνα, μεγάλο αγώνα.

5. Ποια μηνύματα θα ήθελες να αφήσει στους αναγνώστες σου;
Βρείτε εκείνο το κάτι που θα σας σπρώξει μπροστά, που θα σας κάνει να προχωρήσετε ακόμη και αν νιώθετε την ψυχή σας βαριά, περασμένη με τις αλυσίδες της απόγνωσης και της θλίψης.

6. Ποια ήταν η αφορμή για να ξεκινήσεις την συγγραφή του βιβλίου;
Η αφορμή ήταν κάποια γεγονότα στη ζωή μου. Απ’ αυτά που σε ταρακουνούν και σου θέτουν ένα μεγάλο ερώτημα: «Και τώρα πώς προχωράω;» Η συγγραφή του βιβλίου με βοήθησε να βρω την απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα.

Η Ζωή Αλλιώς

7. Ποιες τρεις λέξεις ή σκέψεις δεν θα μπορούσαν να λείπουν από κάποιο που αναγκάζεται να δει την ζωή αλλιώς.
Αγώνας, Πίστη, Αγάπη

8. Ποιο ρόλο έπαιξε η πίστη σου στο Θεό στην συγγραφική σου πορεία;
Αν καταφέρει κανείς να βρεθεί στον δρόμο του Θεού όλα αποκτούν το νόημα το οποίο πραγματικά έχουν. Ακόμη και η συγγραφή κάτω από αυτό το πρίσμα πήρε μια άλλη διάσταση μέσα μου.

9. Η αίθουσα απόψε ήταν κατάμεστη από κόσμο ο οποίος συγκινήθηκε, δάκρυσε, χαμογέλασε και χειροκρότησε. Τι σημαίνει αυτό για σένα;

Είμαι ευγνώμων. Η παρουσία του κόσμου και η αντίδρασή του είναι ένα δώρο το οποίο δεν είναι δεδομένο. Κι αυτό του δίνει ακόμη περισσότερη αξία.

Η Ζωή Αλλιώς

10. Που θα ήθελες να μοιράσεις τα δικά σου ευχαριστώ;
Στην οικογένειά μου και γενικά στους ανθρώπους που βρέθηκαν στο διάβα μου. Σ’ αυτούς που με τις πράξεις και τα λόγια τους έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στο να γίνω αυτό που είμαι τώρα.

11. Επόμενα συγγραφικά σχέδια υπάρχουν;
Ναι, και είμαι τόσο χαρούμενη γι’ αυτό. Τον Μάρτιο του 2022 έχει κυκλοφορήσει από τον εκδοτικό οίκο, Ανώνυμο, το παιδικό μυθιστόρημα «Ο νέος εφιάλτης» για παιδιά άνω των 9 ετών. Πρόκειται για τη νέα περιπέτεια της «Ομάδας των 5», ένα βιβλίο το οποίο είχε εκδοθεί το 2009. Επίσης βρίσκονται στον δρόμο ακόμη δύο βιβλία. Η συνέχεια είναι γεμάτη συγγραφικές υποσχέσεις και αυτό μου δίνει κίνητρο να συνεχίσω να γράφω, με λίγα λόγια να συνεχίσω να ονειρεύομαι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Accept Read More