31η Λαογραφική – Καλλιτεχνική εκδήλωση Δήμου Αραδίππου

Με την ευκαιρία της πανήγυρης του πολιούχου Αγίου της πόλης, Αποστόλου Λουκά, ο Δήμος Αραδίππου πραγματοποίησε διάφορες εορταστικές εκδηλώσεις. Η επίσημη έναρξη των εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2021 στον Δημοτικό Χώρο στάθμευσης δίπλα από την Ελληνική Τράπεζα. Την έναρξη των εκδηλώσεων κήρυξε ο κος Κορνήλιος Κορνηλίου, Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών και χαιρετισμό απεύθυναν επίσης η πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού, κα Μαρία Πάτσαλου και ο Δήμαρχος Αραδίππου, κος Ευάγγελος Ευαγγελίδης.

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος υπογράμμισε ότι οι εκδηλώσεις του είδους αυτού καθίστανται ακόμη πιο απαραίτητες και χρήσιμες, σε περιόδους που η παράδοση υποτιμάται και η πολιτιστική ταυτότητα ξεθωριάζει και πως είναι επιτακτική ανάγκη να κρατηθεί ζωντανή η παράδοση και οι αξίες που δημιουργήθηκαν και άντεξαν δια μέσου των αιώνων. Στη λαογραφική εκδήλωση παρουσιάστηκε μια παραδοσιακή μουσικοχορευτική παράσταση από τον Π.Ο. ΑΡΑΔΙΠΠΟ, ενώ στον χώρο λειτούργησαν διάφορα εργαστήρια παραδοσιακών τεχνών και επαγγελμάτων, καθώς επίσης και εργαστήρια επίδειξης παραδοσιακών εδεσμάτων.

Οι εορτασμοί συνεχίστηκαν την επόμενη μέρα στον ίδιο χώρο με μια καλλιτεχνική εκδήλωση με τον καταξιωμένο ΄Ελληνα τραγουδιστή Παντελή Θαλασσινό του οποίου η αυθεντική ερμηνεία συνεπήρε το κοινό και χάρισε στη βραδιά ένα ανεπανάληπτο ύφος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Accept Read More