Λειτουργία όγδοου έτους Ελεύθερου Πανεπιστημίου Δήμου Αραδίππου

Ο Δήμος Αραδίππου επιδιώκοντας την αναβάθμιση στην πληροφόρηση των δημοτών του, πραγματοποίησε μια σειρά διαλέξεων στο πλαίσιο λειτουργίας του ένατου έτους του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Δήμου Αραδίππου.

Εισηγητής της πρώτης διάλεξης ήταν ο Υποναύαρχος ε.α. Κώστας Φυτιρής και θέμα της παρουσίασης «Το παρελθόν και το μέλλον της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Εισηγητής της δεύτερης διάλεξης ήταν ο Δρ Κωνσταντίνος Δέλτας, Καθηγητής Γενετικής και Διευθυντής του Κέντρου Αριστείας – Βιοτράπεζα και Βιοϊατρική ΄Ερευνα στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου. Το θέμα παρουσίασης ήταν είναι «Το DNA των Κυπρίων και η Βιοτράπεζα του Πανεπιστημίου Κύπρου».

Το θέμα «Πόνος και δοκιμασίες στη ζωή μας. Η σιωπή του Θεού» ανέπτυξε στην τρίτη παρουσίαση ο Διδάκτωρ Θεολογίας Πρωτοπρεσβύτερος Θεμιστοκλής Χ΄΄ Ιωάννου.

Η τέταρτη διάλεξη του Ελεύθερου Πανεπιστημίου συνδυάστηκε φέτος με μια σπουδαία γιορτή της Ορθοδοξίας, την γιορτή των Τριών Ιεραρχών και των Ελληνικών Γραμμάτων. Ο Λέκτορας Γλωσσολογίας στο τμήμα Αγγλικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου, Δρ. Σπύρος Αρμοστής, ήταν ο καλεσμένος ομιλητής και παρουσίασε το θέμα “Η Ιστορία της Κυπριακής Διαλέκτου, μύθοι και πραγματικότητες”. Με την ολοκλήρωση της διάλεξης, δόθηκαν τιμητικά διπλώματα σε εκπροσώπους των εκπαιδευτήριων του Δήμου Αραδίππου, για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που διακρίθηκαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, 2020-2021 στους τομείς, των Γραμμάτων της Μουσικής και των Τεχνών. Τα τιμητικά διπλώματα για το Α’ Δημοτικό παρέλαβε η διευθύντρια κ. Μαργαρίτα Χριστοδούλου, για το Δ’ Δημοτικό η εκπαιδευτικός κα Χρύσω Αθανασίου, για το Γυμνάσιο Αραδίππου ο Βοηθός Δευθυντής κ. Λούκας Ξενοφώντος, για το Λύκειο Αραδίππου η Διευθύντρια κα ΄Αντρη Χρίστου και για την Αμερικανική Ακαδημία η εκπαιδευτικός κα Μυρτώ Μιχαηλά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Accept Read More