Σχεδιάζουμε το μεγαλύτερο πάρκο της επαρχίας Λάρνακας

Την έκδοση των πολεοδομικών αδειών αναμένει ο Δήμος Αραδίππου για να ξεκινήσει την υλοποίηση ενός μεγαλεπήβολου έργου. Πρόκειται για τη δημιουργία ενός πολυθεματικού πάρκου το οποίο θα αναπτυχθεί σε μια περιοχή έκτασης 33.994 τετραγωνικών μέτρων, μεταξύ της περιοχής Κοφινάρκα (γνωστής και ως περιοχή Πασκάλ, λόγω του γνωστού εκπαιδευτικού ιδρύματος) και της εκκλησίας της Παναγίας Αιματούσης (γνωστής και ως Παναγιά των αμπελιών). Ολόκληρο το τεμάχιο βρίσκεται στην Ενορία Αποστόλου Λουκά και ανήκει πλέον στη δικαιοδοσία και διαχείριση του Δήμου Αραδίππου.

Ο Δήμαρχος Αραδίππου κ. Ευάγγελος Ευαγγελίδης δήλωσε ότι «ο Δήμος μας έχει προχωρήσει τα τελευταία χρόνια στα σχέδια αξιοποίησής του συγκεκριμένου τεμαχίου και τώρα, με την σύμβαση που υπογράψαμε στο κτηματολόγιο, είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στην έκδοση της πολεοδομικής άδειας για να ξεκινήσουν οι εργασίες».

Το πάρκο θα περιλαμβάνει χώρους αναψυχής και πρασίνου, πολυχώρο εστίασης, σιντριβάνι και βοτανικό κήπο. Θα περιλαμβάνει επίσης σύγχρονες ανοιχτές αθλητικές εγκαταστάσεις φούτσαλ, αντισφαίρισης και καλαθόσφαιρας, οι οποίες θα συνδυαστούν με ένα skating park, όργανα γυμναστικής και ποδηλατοδρόμους. Το πιο εντυπωσιακό σημείο του πάρκου θα αποτελέσει το υπαίθριο θέατρο άνω των 1000 θέσεων, ενώ θα υπάρξει και πρόνοια για χώρους ανάδειξης πολιτιστικών δράσεων.

«Έχει γίνει μια αξιόλογη μελέτη για να καταστεί αυτός ο χώρος, πέρα από χώρος αναψυχής και ευεξίας, σημείο συνάντησης πολιτισμού και παράδοσης», τόνισε ο κ. Ευαγγελίδης. Το έργο, σύμφωνα και με τον δημοτικό μηχανικό κ. Ανδρέα Δημητρίου, θα ξεκινήσει άμεσα με την έκδοση των πολεοδομικών αδειών και θα χρειαστεί περίπου 2 χρόνια για να ολοκληρωθεί. Το κόστος υπολογίζεται προκαταρκτικά στο 1,5 εκατ. ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Accept Read More