Αραδίππου

Η Αραδίππου ενεργό μέλος του Δικτύου «Βιώσιμη Πόλη»

Ο Δήμος Αραδίππου είναι ο μόνος Δήμος της Κύπρου που είναι μέλος στο Δίκτυο Πόλεων «Βιώσιμη Πόλη» στο οποίο μετέχουν πέραν των 80 Δήμων και άλλων Φορέων από την Ελλάδα. O βασικός σκοπός του Δικτύου είναι η υποστήριξη των Δήμων στην επιτυχή υποβολή προτάσεων για χρηματοδότηση από Ευρωπαϊκά Προγράμματα που εστιάζονται στους τομείς της Βιώσιμης Ανάπτυξης, της Προστασίας του Περιβάλλοντος, της Κυκλικής Οικονομίας και της Έξυπνης Διαχείρισης Ενέργειας. Επίσης, ο Δήμος Αραδίππου είναι ενεργό μέλος του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Energy Cities, ο οποίος αριθμεί πέραν των 1.000 μελών.

Πρόσφατα πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα η Γενική Συνέλευση του Δικτύου «Βιώσιμη Πόλη», παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη και του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Στέλιου Πέτσα. Σε χαιρετισμό του στη Συνέλευση, ο Δήμαρχος Αραδίππου Ευάγγελος Ευαγγελίδης, εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη συνεχή ανάπτυξη και ενδυνάμωση του Δικτύου, τόσο σε επίπεδο νέων μελών όσο και σε επίπεδο προγραμμάτων και τεχνογνωσίας που προσφέρει στους συνεργαζόμενους Δήμους.

Ο Δήμος μας, ανέφερε ο κ. Ευαγγελίδης, αναγνώρισε νωρίς την ανάγκη ισχυροποίησης της θέσης του και διεύρυνσης των δυνατοτήτων του, μέσα από δικτύωση και συνεργασίες. «Θέλαμε να αποκτήσουμε την τεχνογνωσία που μας έλειπε. Κρίναμε ότι έπρεπε να ανταποκριθούμε στις πολιτικές και επιδιώξεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ευνοούν διαδημοτικές ακόμη και διακρατικές συνεργασίες. Γι’ αυτό, ήμασταν ανάμεσα στους πρώτους Δήμους που στήριξαν το Δίκτυο “Βιώσιμη Πόλη”».

Ο Δήμαρχος Αραδίππου αναφέρθηκε και στις εν εξελίξει διεργασίες για μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Κύπρο. Χρειαζόμαστε, είπε, τοπική αυτοδιοίκηση με διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια, εφοδιασμένη με τις εξουσίες, τις αρμοδιότητες και τους πόρους που απαιτεί ο σύγχρονος ρόλος και αποστολή της. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ανέφερε ο κ. Ευαγγελίδης, είναι ο πιο αντιπροσωπευτικός και κοντά στον πολίτη θεσμός και ως εκ τούτου, μέσα από κάθε μεταρρύθμιση πρέπει να εξελίσσεται και να ισχυροποιείται.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Accept Read More