Δύο Διεθνείς Διακρίσεις για το Γυμνάσιο Αραδίππου στην Ολυμπιάδα Αγγλικών στην Ιορδανία

Δύο Διεθνείς Διακρίσεις για το Γυμνάσιο Αραδίππου στην Ολυμπιάδα Αγγλικών στην Ιορδανία

Μετά από απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας για συμμετοχή του στη Διεθνή Ολυμπιάδα Αγγλικής γλώσσας, ELO English Language Olympics, στο Αμμάν της Ιορδανίας, προκηρύχθηκε Παγκύπριος διαγωνισμός, στον οποίο κάθε σχολική μονάδα δύνατο να παρουσιάσει μια τρίπτυχη εργασία με βάση το θέμα του διαγωνισμού: Εθνική Κληρονομιά: National Heritage. Δικαίωμα συμμετοχής στην Ολυμπιάδα είχαν τα Γυμνάσια Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης του Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα και οι μαθητές/μαθήτριες των Γυμνασίων Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης του Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα, που δεν έχουν την Αγγλική ως μητρική τους γλώσσα. Ένα μόνο σχολείο απ’ όλες τις συμμετοχές της Κύπρου θα διακρινόταν και θα εκπροσωπούσε την Κύπρο στην Ιορδανία. Σκοπός της Ολυμπιάδας είναι η ανάπτυξη της γλωσσικής δεξιότητας των μαθητών/μαθητριών στην Αγγλική σε ποικίλα περιβάλλοντα, η ενθάρρυνση της εμπλοκής τους στην παγκόσμια κοινότητα και η εύρεση του κοινού παρονομαστή των διαφορετικών πολιτισμών, μέσα από εκπαιδευτικές δράσεις.

Το Γυμνάσιο Αραδίππου, συμμετείχε φέτος για πρώτη φορά στην Ολυμπιάδα Αγγλικής Γλώσσας και επιλέγηκε για να εκπροσωπήσει την Κύπρο στην Ιορδανία. Το θέμα με το οποίο ασχοληθήκαμε ως Γυμνάσιο Αραδίππου ήταν: Η Σαλαμίνα της Κύπρου. Η Εργασία μας αφορούσε σε τρία μέρη: 1ο μέρος, Θεατρικό Δρώμενο: «Τεύκρος, ο Βασιλιάς της Σαλαμίνας», “Teucer, the king of Salamis”, 2ο μέρος, Έρευνα – παρουσίαση: Η Αρχαία πόλη της Σαλαμίνας (The Ancient city of Salamis), 3ο μέρος, Κοινωνικό έργο: Community Service: Ancient Gymnasion Salamis (abstract work of Art). Μέσα από την όλη διαδικασία, δόθηκε η δυνατότητα στις μαθήτριές μας Παναγιώτα Ζένιου, Άννα Στυλιανίδου, Αριάδνη Παυλικκά, Θεοδώρα Δημητρίου, Μάγια Καλλή και τον μαθητή μας Χριστόδουλο Πασχάλη να εκπονήσουν έρευνα σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα, να διευρύνουν τις γνώσεις τους για την αρχαία και κατεχόμενη πόλη της Σαλαμίνας της Κύπρου, να συνεργαστούν ομαδικά και να ανακαλύψουν κρυμμένες πτυχές και δεξιότητες του εαυτού τους.

Κατά τη διάρκεια της φετινής Ολυμπιάδας, το Γυμνάσιο Αραδίππου διακρίθηκε ανάμεσα σε 100 συμμετοχές (Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Ασία) με 3η Διεθνή Θέση στο English Language Test, (Διαγωνισμό Αγγλικής Γλώσσας) και με 3η Διεθνή Θέση στο Θεατρικό Δρώμενο: “Teucer, the king of Salamis”.
Υπεύθυνη εκπαιδευτικός της Ολυμπιάδας Αγγλικών του σχολείου μας ήταν η καθηγήτρια Αγγλικών Ειρήνη Θεοφιλίδου, η οποία είχε την όλη έμπνευση του θέματος και συντονισμό της εργασίας και συνυπεύθυνοι εκπαιδευτικοί η καθηγήτρια οικιακής οικονομίας Σόνια Σαρρή, η οποία ετοίμασε το power point μαζί με τους μαθητές, ο εκπαιδευτικός φιλόλογος Σάββας Βορκάς, ο οποίος ασχολήθηκε με τη σκηνοθεσία του θεατρικού δρώμενου και τον συντονισμό της εργασίας-παρουσίασης, ο εκπαιδευτικός πληροφορικής Χριστόφορος Προδρόμου, ο οποίος επιμελήθηκε το μοντάζ του βίντεο, ο Βοηθός Διευθυντής Πληροφορικής Μάριος Βίκτωρος και η καθηγήτρια πληροφορικής Θέμις Βύρα, οι οποίοι ανέλαβαν την τεχνική Υποστήριξη. Θερμές ευχαριστίες στον Διευθυντή του Σχολείου μας, κύριο Φίλιππο Κουμίδη, για την υποστήριξη και ενθάρρυνση αλλά και στην επιθεωρήτρια Μέσης Εκπαίδευσης Αγγλικών, κυρία Κατερίνα Βλαδιμήρου, για την ευκαιρία, που μας έδωσε να προβάλουμε τον πολιτισμό μας, ανάμεσα σε τόσες χώρες στο εξωτερικό.

Το Γυμνάσιο Αραδίππου, συγχαίρει θερμά τους διοργανωτές για την όλη πρωτοβουλία, η οποία στοχεύει στην υγιή ενασχόληση και ευρύτερη παιδεία των νέων και αποτελεί κίνητρο για τα παιδιά να ανακαλύψουν, αλλά και να ξεδιπλώσουν τα χαρίσματά τους. Συγχαρητήρια, επίσης, αξίζουν σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες, που εργάστηκαν με ζέση, αλλά και σε κάθε εκπαιδευτικό, που εμπνέει, ενθαρρύνει, καθοδηγεί και στηρίζει τους μαθητές του!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Accept Read More