Αραδίππου

Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αραδίππου διασκεδάζουν με έξυπνα παιχνίδια

Ο πρόσφατα ανακαινισμένος και άνετος χώρος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης άνοιξε τις πόρτες της σ’ έναν ξεχωριστό καλεσμένο, που αυτός δεν είναι άλλος από τον κ. Γιώργο Αλαμπρίτη, κατασκευαστή των έξυπνων παιχνιδιών.

Λίγα λόγια για τον καλεσμένο μας:

Ο κ. Γιώργος Αλαμπρίτης είναι ο κατασκευαστής των έξυπνων παιχνιδιών που βασίζονται πάνω στην “Έξυπνη Παιδεία” και έχουν ως πυρήνα τα μαθηματικά.

Η ασχολία του με αυτά προέκυψε μέσω του δρ. Νίκου Λυγερού, ο οποίος είναι στρατηγικός σύμβουλος και υποστηρικτής των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το πολυδιάστατο έργο του δρ. Λυγερού καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που αφορούν τη Στρατηγική, τη Χρόνοστρατηγική, την Ιστορία, τα Μαθηματικά και τη Νοημοσύνη. Όλα αυτά τα επεξηγεί στο βιβλίο του “Έξυπνη Παιδεία”, το οποίο βιβλίο δώρισε στη Βιβλιοθήκη μας ο κ. Αλαμπρίτης.

Έγινε κατανοητό ότι τα έξυπνα παίγνια μπορούν να βοηθήσουν την νοητική ανάπτυξη όλων των μαθητών, ο καθένας με τις δικές του ικανότητες, διότι αυτά τα παίγνια ασχολούνται με τη χαρά της νοημοσύνης.

Η προσπάθεια, η ανακάλυψη, η ανάδραση ενεργοποιούν τον εγκέφαλο και του παρέχουν χαρά , έτσι αυτή συνδυάζεται με την απόκτηση γνώσεων και μεθοδολογίας. Ο μικρός μαθητής όπως και ο μεγάλος, χαίρεται που έλυσε ένα πρόβλημα . Η λύση έχει λοιπόν και εγκεφαλικές επιπτώσεις, δεν είναι πια μόνο το τέλος ενός προβλήματος.

Τα παιδιά απόλαυσαν το παιχνίδι, αλλά και συνάμα ακόνισαν το μυαλό τους.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν, ο Αντιδήμαρχος κ. Χριστόδουλος Πάρτου και η Πρόεδρος Πολιτισμού και Εκδόσεων του Δήμου κ. Μαρία Πάτσαλου, τους οποίους και ευχαριστούμε.

Το επόμενο Σάββατο καλεσμένος στη Βιβλιοθήκη θα είναι ο συγγραφέας παιδικών παραμυθιών Στέφανος Βασιλείου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Accept Read More