Μαρία Λεονόρα Λοϊζου: Παραμείνετε νέοι και ζωντανοί δημιουργώντας…η τέχνη είναι ζωή!

Γράφει η Ρέα Κουμπαρή

Η Μαρία Λεονώρα Λοΐζου είναι μια καλλιτέχνης που γεννήθηκε και μεγάλωσε στο κέντρο του Λονδίνου. μια πόλη και κοινωνία πιο δημοκρατικής και με ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα και πολύ διαφορετικές αντιλήψεις για το οικοδόμημα του πολιτισμού και της κάθε κουλτούρας.
Οι γονείς της προέρχονται από ένα μικρό χωριό της Καρπασίας, τον Άγιο Ανδρόνικο κι από μικρή ηλικία της μετάδωσαν την αγάπη τους για τον πολιτισμό, τη θρησκεία και τη χώρα της, εμπεδώνοντας βαθιά μέσα της την επιστροφή . Μετά από 22 χρόνια στο Λονδίνο και μετά την αποφοίτησή της, μετακόμισε με την οικογένειά της στην Κύπρο, όπου σταδιακά ίδρυσε το δικό της στούντιο στη Λάρνακα Αραδίππου.
Μικρή ακόμη η Μαρία Λεονώρα διατηρούσε ένα μακροχρόνιο πάθος για την τέχνη και τη δημιουργικότητα.

Ενδιαφερόταν για τη χειροτεχνία, τη ζωγραφική, το τραγούδι και ακόμα και τα κομψοτεχνήματα. Σε ηλικία 11 ετών, ήταν υπό την καθοδήγηση της Αγγλίδας καλλιτέχνιδας Ann Kennett, η οποία την εισήγαγε στον κόσμο της τέχνης και της δίδαξε τη θεμελιώδη τέχνη του σχεδίου και της ζωγραφικής. Για την Μαρία Λεονόρα, η Ann Kennett αποτέλεσε την πραγματική της έμπνευση ως καλλιτέχνης και άνθρωπος.

Οι σπουδές της στο Central Saint Martins School of Art & Design στο Λονδίνο αποτέλεσαν ένα σημαντικό βήμα στην επαγγελματική της πορεία.

Εμπνέεται εδώ και χρόνια, σχεδιάζοντας και ζωγραφίζοντας ανθρώπινες φιγούρες, τοπία και νεκρές φύσεις. Η ποικιλία των θεμάτων που αντιμετωπίζει αποτελεί έναν δείκτη της δημιουργικότητάς της. Το πείραμα με διάφορα υλικά, με ιδιαίτερη προτίμηση στο λάδι και τα ακρυλικά, αποτελεί τον τρόπο με τον οποίο εξερευνάει και εκφράζει την τέχνη της.

Η συμμετοχή της σε ομαδικές εκθέσεις τόσο στο εξωτερικό όσο και στην Κύπρο αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία να μοιραστεί το ταλέντο της με το κοινό. Οι 8 ατομικές εκθέσεις στο ενεργητικό της αποτελούν μια εντυπωσιακή επίδειξη της δημιουργικότητάς της.

Επιπλέον, η συνεισφορά της σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις αποτελεί έναν υπέροχο τρόπο να συμβάλει στην κοινότητα. Τα έργα της που κοσμούν τοίχους εστιατορίων, δημόσιων κτιρίων και σχολείων φέρνουν την τέχνη πιο κοντά στους ανθρώπους και προσφέρουν ομορφιά και έμπνευση στο καθημερινό τους περιβάλλον.

Ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματά της και πηγή χαράς για την ίδια είναι η διδασκαλία της μαγείας της ζωγραφικής. Όπως μας λέει, είναι πολύ ενθαρρυντικό να βλέπεις τα εκπληκτικά αποτελέσματα που μπορεί να επιτύχει ένα πινέλο για την εσωτερική γαλήνη των ανθρώπων. Η ζωγραφική προσφέρεται ως εργαλείο θεραπείας σε ανθρώπους που υποφέρουν από συναισθηματικό άγχος και στρες. Επιτρέπει στο μυαλό να απελευθερώσει τις κλειδωμένες δυνάμεις του και να αναπτύξει την αυτοπεποίθηση και την προσωπικότητα του ατόμου.

Το μήνυμά της προς όλους εμάς: Είναι σημαντικό να συνεχίζουμε να προσθέτουμε λίγη τέχνη στη ζωή μας, καθώς αυτό μπορεί να είναι φάρμακο και τροφή μαγείας για τις ψυχές μας.

Η Μαρία Λεονώρα συνεχίζει το όραμα της, να δίνει την ευκαιρία στους μαθητές της να εκφράζουν τη δημιουργικότητά τους και συνάμα να βοηθάνε τους συνανθρώπους τους που έχουν ανάγκη. Για αυτό το λόγο, οργανώνει μια έκθεση ζωγραφικής, όπου οι μαθητές της θα παρουσιάσουν τα έργα τους και θα διαθέσουν τα έσοδα σε μια φιλανθρωπική οργάνωση. Πιο συγκεκριμένα, τα έσοδα από τις πωλήσεις των έργων θα διατεθούν στο “Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Χριστίνα Αποστόλου”.

Η Μαρία Λεονώρα δεν είναι μόνη σε αυτή την προσπάθεια. Έχει την υποστήριξη του Δήμου Αραδίππου, καθώς και την αναγνώριση της σημασίας της τέχνης και των καλλιτεχνών για την κοινωνία. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα τελέσει ο έντιμος Δήμαρχος Αραδίππου κ. Ευάγγελος Ευαγγελίδης, την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου και ώρα 7.00 μ.μ. στην “Γκαλερί Κυπριακή Γωνιά”.

Θα είναι ανοικτή για το κοινό από τις 27/2 έως τις 1/3 Μαρτίου. Μην τη χάσετε!

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Accept Read More