Ο Δήμος Αραδίππου τίμησε τους αφυπηρετήσαντες εκπαιδευτικούς

Οι εκπαιδευτικοί που αφυπηρέτησαν κατά το έτος 2023, τιμήθηκαν από τον Δήμο Αραδίππου για την προσφορά τους και το έργο τους, στην γιορτή των Ελληνικών Γραμμάτων, την Τρίτη, 30 Ιανουρίου, ημέρα εορτασμού των Τριών Ιεραρχών.

Το Δημοτικό Συμβούλιο και η Επιτροπή Πολιτισμού του Δήμου Αραδίππου εκτιμώντας την ευδόκιμη θητεία και προσφορά του προς την Παιδεία του τόπου μας και γενικότερα προς τα Γράμματα και τον Πολιτισμό, τίμησαν τον εκπαιδευτικό Μέσης Εκπαίδευσης, Πατέρα Δημήτριο Μαππούρα, τον εκπαιδευτικό – διευθυντή Μέσης Εκπαίδευσης, Ευάγγελο Ευαγγέλου, τον εκπαιδευτικό Μέσης Εκπαίδευσης, Παύλο Δαπόλα, την εκπαιδευτικό Δημοτικής Εκπαίδευσης, Οσία Παπαμιχαήλ και την εκπαιδευτικό Δημοτικής Εκπαίδευσης, Αρχοντία Παπαθεοδώρου.

Ειδικό τιμητικό βραβείο παραδόθηκε στους Ανδρέα Βασιλείου και Συμεών Στυλιανού, που δημιούργησαν την ψηφιακή πύλη Ablebook, αποδεικνύοντας ότι η δύναμη της ψυχής, η θέληση, το πείσμα και η αγάπη προς τον συνάνθρωπο, μπορεί και δημιουργεί καινοτόμες λύσεις και στον ψηφιακό κόσμο.

Ο Δήμαρχος Αραδίππου, κ. Ευάγγελος Ευαγγελίδης, αφού ευχαρίστησε τους αφυπηρετήσαντες εκπαιδευτικούς που για δεκαετίες υπηρέτησαν πιστά την Παιδεία, με ακαταπόνητη εργατικότητα, με ανεξάντλητη αγάπη προς τα παιδιά και με καθημερινή έγνοια για την αγωγή και τη μόρφωσή τους, αναφέρθηκε στην εκκλησιολογική σύνδεση της Γιορτής των Γραμμάτων με τις μορφές του Μεγάλου Βασιλείου, του Ιωάννου του Χρυσοστόμου και του Γρηγορίου του Θεολόγου, που έστησαν γέφυρες ανάμεσα στο κλασσικό και το σύγχρονο, ανάμεσα στη γνώση και την αρετή, ανάμεσα στη θεωρία και την πράξη, ανάμεσα στην αναζήτηση της επιστημονικής αλήθειας και την πραγματική αλήθεια της αγάπης.

«Από την Σοφία των Τριών Ιεραρχών» ήταν το θέμα του επίσημου ομιλητή της εκδήλωσης, του Πρωτοπρεσβύτερου Δημήτριου Μαππούρα, τέως επαρχιακού Επιθεωρητή Μέσης Εκπαίδευσης, Λάρνακας και Αμμοχώστου, όπου μεταξύ άλλων τόνισε: «Η σημερινή εορτή των Ελληνικών Γραμμάτων, δεν μας μιλάει για το παρελθόν. Για το παρόν μας μιλάει και για το μέλλον. Ένας πρέπει να είναι ο στόχος μας, ένα ο πόθος μας, η αληθινή παιδεία, η Οικουμενική Ελληνοχριστιανική παιδεία των Τριών Ιεραρχών. Και αυτή η αληθινή παιδεία είναι που θα παραμείνει και είναι παράδοση και παραλαβή. Και την παραλαμβάνουν όσοι θέλουν, εκείνοι που τους νοιάζει να έχει η ζωή τους περιεχόμενο. Και όσο πιο πολύ αυτό το ξεχνάμε τόσο πιο πολύ φτωχαίνουμε και διαλυόμαστε και ατομικά και κοινωνικά και εθνικά. »

Απονομή τιμητικών διπλωμάτων δόθηκαν και σε εκπροσώπους εκπαιδευτηρίων, για παιδιά που έχουν πετύχει Παγκύπρια ή παγκόσμια διάκριση στον τομέα των Γραμμάτων και των Τεχνών. Συγκεκριμένα:

• Για το Α΄ Δημοτικό παρέλαβε ο Πάτερ Παναγιώτης Ντουρή.

• Για το Β΄ Δημοτικό παρέλαβε η διευθύντρια κα Μαρία Κυριαζή.

• Για το Γ΄ Δημοτικό παρέλαβε ο … κος Λουκάς Αντωνίου

• Για το Ε΄ Δημοτικό παρέλαβε η διευθύντρια κα Έφη Μηλιώτη

• Για το Γυμνάσιο Αραδίππου παρέλαβε ο διευθυντής κ. Φίλιππος Κουμίδης

• Για το Λύκειο Αραδίππου παρέλαβε ο διευθυντής Πάτερ Νικόλαος Χριστοδούλου.

• Για την Αμερικανική Ακαδημία παρέλαβε η εκπαιδευτικός κ. Δανάη Πάτσαλου

Η βραδιά έκλεισε μουσικά, με την Δέσποινα Δημητρίου στο πιάνο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Accept Read More