Αραδίππου

Τα παιδιά του Β’ Δημοτικού Σχολείου Αραδίππου μας εύχονται οικολογικά

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η Περιβαλλοντική επιτροπή του Β’ Δημοτικού Σχολείου Αραδίππου σε συνεργασία με το Κεντρικό Μαθητικό Συμβούλιο, διοργάνωσε Διαγωνισμό Χριστουγεννιάτικων Κατασκευών με επαναχρησιμοποιήσιμα υλικά. Στόχος η ευαισθητοποίηση παιδιών, γονέων και γενικά της όλης της Κοινότητας στη διαχείριση και μείωση των απορριμμάτων.

Αυτή τη χρονιά η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προηγούμενο τόσο σε αριθμό συμμετοχών, όσο και σε πρωτοτυπία κατασκευών. Τα παιδιά, μόνα ή και μαζί με τους γονείς τους, έφτιαξαν ευφάνταστες δημιουργίες από χαρτί, πλαστικό, τσάντες, ρούχα, ξυλάκια και ό,τι άλλο υλικό που θα μπορούσε να καταλήξει στον κάδο απορριμμάτων και απλά να τον γεμίσει ακόμη περισσότερο.

Τα παιδιά, ως ενεργοί πολίτες αυτής της κοινωνίας με τη δράση αυτή καλούν όλη την κοινωνία να βρει τρόπους αξιοποίησης “άχρηστων” αντικειμένων μετατρέποντάς τα σε χρήσιμα, ώστε να μειώσουμε τα απορρίμματά μας για ένα καθαρότερο περιβάλλον και κατ’ επέκταση τη βελτίωση της ποιότητας ζωής μας!

Χίλια μπράβο σε όλα τα παιδιά και γονείς που αγκάλιασαν αυτή την προσπάθεια με θέρμη και ενθουσιασμό και απέδειξαν περίτρανα πως όταν θέλουμε, μπορούμε να αλλάξουμε την κοινωνία μας και να την πάρουμε αρκετά βήματα μπροστά!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Accept Read More