Ο Δήμος Αραδίππου συμμετέχει στην εκστρατεία “Αρκουδάκια από το σπίτι για το ΣΠΙΤΙ”

Ο Δήμος Αραδίππου υποστηρίζει στην Παγκύπρια Εκστρατεία Συλλογής Μεταχειρισμένων Λούτρινων Παιχνιδιών – “Αρκουδάκια από το σπίτι για το ΣΠΙΤΙ” και καλεί σχολεία, συλλόγους και φορείς που ενδιαφέρονται, να συμμετάσχουν, ενισχύοντας την προσπάθεια που ξεκίνησαν η γνωστή συγγραφέας και εκπαιδευτικός, κ. Εβίτα Κωνσταντίνου, γνωστή για το έργο της στον χώρο της ποίησης και της παιδικής λογοτεχνίας, και η Εφορία Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων Λεμεσού.

Το πρότζεκτ “Αρκουδάκια από το σπίτι για το ΣΠΙΤΙ” βασίζεται στις αρχές της ανακύκλωσης και της επαναχρησιμοποίησης υλικών αγαθών, και αποτελεί μια πρωτοβουλία που συνδυάζει την οικολογία με την αγάπη και την προσφορά για το συνάνθρωπο.

Τα λούτρινα παιχνίδια που θα συλλεχθούν θα πωληθούν σε χαμηλές τιμές κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης χαράς που θα λάβει χώρα στο Λανίτειο Στάδιο σε μεταγενέστερο στάδιο, όπου θα δημιουργηθεί μια τεράστια αλυσίδα λούτρινων παιχνιδιών.

Το σκοπός είναι διπλός: αφενός, να προωθήσει την επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση υλικών αγαθών και, αφετέρου, να αφυπνίσει στα παιδιά και τους ενηλίκους τα φιλάνθρωπα αισθήματα. Όλα τα καθαρά έσοδα από τις πωλήσεις θα διατεθούν στο Ίδρυμα Ronald McDonald House Charities, Κύπρου (RMHC Cyprus).

Πολίτες, σχολεία, οργανώσεις και κοινότητες μπορούν να ενωθούν με δημιουργικό τρόπο, συλλέγοντας λούτρινα παιχνίδια και συμμετέχοντας στην παγκύπρια προσπάθεια ώστε αφενός να ενισχύσουν με την προσπάθεια που καταβάλλει το Ronald McDonald House και αφετέρου να σπάσουν το ρεκόρ Γκίνες για την μεγαλύτερη αλυσίδα λούτρινων στο κόσμο.

Σκοπός της δράσης, όπως επισημαίνει στο μήνυμά της η κα Κωνσταντίνου, «είναι να δημιουργήσουμε μια θερμή, αγκαλιάζουσα συνεργασία με σχολεία, δήμους, φορείς και κοινότητες προκειμένου να συγκεντρώσουμε λούτρινα παιχνίδια που δεν χρησιμοποιούνται πια».

  • Gathering Points: Δημιουργήστε “σημεία συλλογής” στις τοπικές επιχειρήσεις, σχολεία, ή κοινόχρηστους χώρους, όπου ο κόσμος μπορεί να παραδίδει τα λούτρινα παιχνίδια του.
  • Gathering Weeks: Διοργανώστε ειδικές εβδομάδες συλλογής στα σχολεία, με εκδηλώσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα και παιχνίδια που θα ευαισθητοποιήσουν τα παιδιά για τη σημασία της κοινωνικής συνείδησης.

*Θα δωθουν διπλώματα συμμετοχής στα σχολείαπου θα συμμετέχουν.

Πώς Μπορείτε να Συμμετέχετε:

  1. Δηλώστε το σχολείο, το δήμο, την κοινότητά σας ή τον φορέα σας  ως “Gathering Point.”
  2. Διοργανώστε εκδηλώσεις και προγράμματα για τα παιδιά που ενθαρρύνουν την ευαισθητοποίηση και την προσφορά.
  3. Συμμετάσχετε σε ειδικές εβδομάδες συλλογής ( που εσείς θα καθορίσετε) .

Μπορείτε να οργανώσετε ή να συνδυάσετε δράσεις εποχιακές περιόδους όπως:

-International Teddy bears day (27 Οκτωβρίου)

Giving Tuesday (29 Νοεμβρίου)

  – Την βδομάδα εθελοντισμού ( 1-8 Δεκεμβρίου)

           – Παγκόσμια Μέρα Αγάπης (14 Δεκεμβρίου)

            -Χριστουγεννιάτικα Παζαράκια

-Παγκόσμια Μέρα Αγκαλιάς (21 Ιανουαρίου)

-Παγκόσμια μέρα ανθρώπινης αδελφοσύνης ( 4 Φεβρουαρίου)

Μαζί, μπορούμε να δώσουμε χαμόγελα σε παιδιά που τα χρειάζονται και να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα για την αλληλεγγύη και την προστασία του περιβάλλοντος.

Ελάτε να δημιουργήσουμε μαζί ένα καλύτερο, γεμάτο αγάπη κόσμο!

  • ΤΟ ΠΡΟΤΖΕΚΤ ΘΑ ΣΥΝΔΥΑΣΤΕΙ ΜΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΤΑΡΡΙΨΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΡΕΚΟΡ ΓΙΑ ΤΗ BIGGEST TEDDY BEAR LINE

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κ. Εβίτα Κωνσταντίνου στο evita-1@live.com και το τηλ.96402048

Flyer-A5-14-8x21

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Accept Read More