Δήμαρχος Αραδίππου

Υιοθέτηση λύσεων για το πρόβλημα της δυσοσμίας, ζητά ο Δήμαρχος Αραδίππου

Τη υιοθέτηση λύσεων από το Τμήμα Περιβάλλοντος για το πρόβλημα της δυσοσμίας στην επαρχία Λάρνακας, που προκαλείται από την εναπόθεση κοπριάς σε χωράφια, ζητά ο Δήμαρχος Αραδίππου Ευάγγελος Ευαγγελίδης.

Σε γραπτή δήλωση του ο Δήμαρχος αναφέρει ότι η ευρύτερη περιοχή της Λάρνακας βρίσκεται αντιμέτωπη με το σοβαρό ζήτημα της δυσοσμίας που ταλανίζει τις τελευταίες μέρες την επαρχία. «Εχουμε συγκαλέσει πολυάριθμες συσκέψεις με τους Δημάρχους και τους Κοινοτάρχες της επαρχίας και οι συζητήσεις πάντα καταλήγουν στις προτάσεις που έχουμε καταθέσει στο Τμήμα Περιβάλλοντος και στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής», σημειώνει.

Προσθέτει πως «η δυσοσμία δεν θα σταματήσει, αν το Υπουργείο, και συγκεκριμένα το Τμήμα Περιβάλλοντος, δεν υιοθετήσει τις προτάσεις αυτές£. Όπως αναφέρει, «εδώ και τέσσερα χρόνια ζητάμε να νομοθετηθούν λύσεις, δηλαδή να γίνεται η ενσωμάτωση απευθείας για εναπόθεση κοπριάς στα χωράφια και όχι εντός 24ώρου και η αδειοδότηση των γεωργών για την πράξη και ο έλεγχος αυτής, να γίνεται από τις τοπικές Αρχές».

Ο έλεγχος αυτός, συνεχίζει ο Δήμαρχος Αραδίππου, «απαιτεί σοβαρό συντονισμό, ο οποίος θα επιφέρει επιπλέον κόστος στους Δήμους. Επιβάλλεται, όμως να διασφαλίσουμε την ποιότητα ζωής των πολιτών μας και γι’ αυτό προτείναμε τη δημιουργία ηλεκτρονικής εφαρμογής για την άμεση αντιμετώπιση των αναγκών των γεωργών».

Στη δήλωση του ο κ. Ευαγγελίδης αναφέρει ακόμα ότι «όλα τα προβλήματα έχουν λύσεις, αλλά χρειάζεται και ο κυβερνητικός παράγοντας να κινήσει τις διαδικασίες, ιδίως τώρα που η μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι προ των πυλών».

Σημειώνει περαιτέρω πως «ο Δήμος Αραδίππου, όντας ο μεγαλύτερος σε έκταση Δήμος στην επαρχία, πρωτοστατεί στην υιοθέτηση της πρότασης για νομοθετική ρύθμιση από το Υπουργείο Γεωργίας και στην άμεση υλοποίηση της, ώστε να μπορούμε όλοι όσοι ζούμε σε αυτόν τον τόπο, να απολαμβάνουμε την ποιότητα ζωής που δικαιούμαστε και όχι να είμαστε στο ίδιο έργο θεατές».

Αναφέρει τέλος ότι «την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί εκ νέου σύσκεψη με τους Δημάρχους της επαρχίας και τους Κοινοτάρχες, για να επαναβεβαιώσουμε τις θέσεις μας για το τόσο σοβαρό αυτό θέμα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Accept Read More