Έναρξη δραστηριοτήτων του μη κερδοσκοπικού σωματείου «ΧΑΡΙΣΜΑ» στην Αραδίππου

Έναρξη δραστηριοτήτων του μη κερδοσκοπικού σωματείου «ΧΑΡΙΣΜΑ» στην Αραδίππου

Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε την έναρξη δραστηριοτήτων του μη κερδοσκοπικού σωματείου «ΧΑΡΙΣΜΑ» στην Αραδίππου.

Το ΧΑΡΙΣΜΑ έχει θέσει ως θεμελιώδες στόχο την χρήση των Τεχνών  – Μουσική, θέατρο, Χορό, Τέχνη κ.α. – ως μορφή έκφρασης και θεραπείας για άτομα ΑΜΕΑ οποιασδήποτέ ηλικίας,  ως επίσης και την ανάδειξη Χαρισματικών Καλλιτεχνών με Αναπηρίες. 

Το ΧΑΡΙΣΜΑ θα αποτελέσει ένα Πολυδύναμο Κέντρο Πολιτισμού, Ανάπτυξης  Ικανοτήτων και Δεξιοτήτων ως επίσης και Δημιουργικότητας για νέους και ενήλικες, δια μέσω των εργαστηρίων τέχνης, μουσικής και θεάτρου τα οποία με τα εξειδικευμένα προγράμματα και δασκάλους του, θα στηρίζουν και άτομα ΑΜΕΑ, συμβάλλοντας έτσι στην ένταξη της διαφορετικότητας αλλά και στην αναγνώριση των ικανοτήτων τους.

Η ένταξη Καλλιτεχνών ΑΜΕΑ σε καλλιτεχνικές ομάδες του τόπου μας δίνοντας τους «πλατφόρμα έκφρασης» δεν είναι μόνο ΟΡΑΜΑ, αλλά και στόχος, και γι’ αυτό χρειάζεται κοινωνική ωριμότητα από όλους μας τόσο για την στήριξη , την αποδοχή αλλά και την προώθηση.

Πέραν των εργαστηρίων μουσικής, τέχνης και θεάτρου το ΧΑΡΙΣΜΑ, εδώ και 4 χρόνια έχει τη δική του μπάντα μουσικής και φωνητικό σύνολο («The Cyprus Charisma Band»), με μαέστρο τον Δημήτρη Κωνσταντίνου και τη συμμετοχή καλλιτεχνών με αναπηρίες όπως η Νεφέλη Αντωνίου και ο Μιχάλης Μεταξάς.  Αξιοσημείωτο ότι η μπάντα έκανε εμφανίσεις τόσο στην Κύπρο αλλά και στο εξωτερικό.

Έχει επίσης τη Θεατρική Ομάδα  ΧΑΡΙΣΜΑ υπό την καθοδήγηση του γνωστού Κύπριου ηθοποιού Κωστάκη Κωνσταντίνου και την θεατρολόγο Θέμιδα Παναγή.

Νέα Μέλη, οργανοπαίκτες, τραγουδιστές,  ερασιτέχνες ή επαγγελματίες ηθοποιοί ευπρόσδεκτοι και καλοδεχούμενοι. Στόχος επίσης η στήριξη και η προώθηση του Εθελοντισμού δια μέσω της κοινωνικής δράσης του Σωματείου.

Το Πολυδύναμο κέντρο ανακοινώνει επίσης τη διάθεση χώρου για ατομικές και ομαδικές συνεδριάσεις / θεραπείες επαγγελματιών θεραπευτών  ή άλλων οργανισμών , σωματείων και ιδρυμάτων.

Στα εξειδικευμένα προγράμματα ΑΜΕΑ συμπεριλαμβάνονται ατομικές και ομαδικές θεραπείες λογοθεραπείας, εργοθεραπείας, μουσικοθεραπείας, χοροθεραπείας, ψυχολογικής στήριξης και ενδυνάμωσης, δεξιότητες ζωής και στήριξη μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες, αυτισμό, δυσλεξία και άλλες αναπηρίες.

Πέραν των Τεχνών και σημαντικός παράγοντας για την ολοκλήρωση των προγραμμάτων του, το πολυδύναμο κέντρο θα προσφέρει  θεραπείες γιόγκα (YOGA) μια φυσική, νοητική και ψυχική πρακτική για όλες τις ηλικίες και ικανότητες.

Το ΧΑΡΙΣΜΑ θα τρέχει  πρωινές και απογευματινές δραστηριότητες και διαθέτει μεταφορικό μέσο.

Το ΧΑΡΙΣΜΑ δραστηριοποιείται και στην Λευκωσία.

Πληροφορίες για τα προγράμματα και δράσεις του Σωματείου ΧΑΡΙΣΜΑ:

Στα τηλέφωνα

Τ.  96 400 752 (Κατερίνα) |  99 665 460(Γιούλη) | 97 960 301 (Έφη)

Στην Ιστοσελίδα

  1. W. www.charisma.com.cy

Με εμαιλ

  1. E. charisma.cyprus@gmail.com

Σημαντική Είδηση

Μην παραλείψετε να δείτε στην ιστοσελίδα του σωματείου,   την διαδικτυακή συναυλία «ARTISTS with EXTRAORDINARY ABILITIES in CONCERT»,  μία συναυλία στην οποία  προβάλουμε τις δραστηριότητες των χαρισματικών καλλιτεχνών μας με αναπηρίες (Νεφέλης Αντωνίου, Μιχάλη Μεταξά, Αλέξανδρου Τζέιμς Νεοκλέους, Μαρία Κυριακίδου, Μαρία Πουλλή και Στέλιου Πισσή),  μέσα και έξω από τα σύνορα της μικρής μας πατρίδας, με πρωταγωνιστή τον παγκοσμίου γνωστό τραγουδιστή και συνθέτη Jose Feliciano και την συμμετοχή ακόμα σαράντα ιδιαίτερα ταλαντούχων καλλιτεχνών με αναπηρία από όλο τον κόσμο, η οποία προβλήθηκε διαδικτυακά διεθνώς στις 16 Δεκεμβρίου 2022.  Η Διαδικτυακή συναυλία ήταν παραγωγή, σκηνοθεσία και σχεδιασμός, του Σταύρου Σιδερά, Προέδρου του Σωματείου ΧΑΡΙΣΜΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Accept Read More