Ιερά Πανήγυρις Αποστόλου Λουκά Αραδίππου

Ιερά Πανήγυρις Αποστόλου Λουκά Αραδίππου – Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Την 33η Καλλιτεχνική Λαογραφική Εκδήλωση διοργανώνει ο Δήμος Αραδίππου, ο οποίος παραμένει πιστός στο καθιερωμένο του συναπάντημα με την παράδοση και τον πολιτισμό. Για άλλη μια φορά λοιπόν, διοργανώνει μια σειρά από σημαντικές εκδηλώσεις, οι οποίες θα αναδείξουν τις διαχρονικές αξίες, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας, ενώ θα αποδώσουν τις πρέπουσες τιμές στον πολίουχο Άγιο της πόλης.

Ο Δήμαρχος Αραδίππου, Ευάγγελος Ευαγγελίδης, το Δημοτικό Συμβούλιο, η Επιτροπή Πολιτισμού του Δήμου καθώς και η Εκκλησιαστική Επιτροπή του Αποστόλου Λουκά προσκαλούν όλον τον κόσμο στις εορταστικές εκδηλώσεις που οργανώνουν με την ευκαιρία της πανήγυρης του πολιούχου Αγίου της Αραδίππου, του Αποστόλου Λουκά.

«Με γνώμονα τη λαογραφική μας παράδοση και τις πολιτισμικές μας καταβολές, σας καλούμε να συμμετάσχετε στην 33 η ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ –ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ του Δήμου μας συμπορεύοντας το χθες με το σήμερα», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου Αραδίππου.

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων
Κυριακή, 15 Οκτωβρίου

Οι εκδηλώσεις θα κάνουν αρχή με την παιδική θεατρική παράσταση «Ο γάτος με τις μπότες», η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 15 Οκτωβρίου, ημέρα Κυριακή, στις 15:30 το απόγευμα, στο Δημοτικό Θέατρο Λυκείου Αραδίππου «Τάσος Μητσόπουλος» από το θέατρο Piccolo.

Πρόκειται για μια θεατρική παράσταση, βασισμένη στο κλασσικό παραμύθι ο «Ο παπουτσωμένος γάτος», σε μια πρωτότυπη και ευφάνταστη εκδοχή, με life- size γάτο επί σκηνής, πολύ χιούμορ και σημαντικά μηνύματα!

Μια ιστορία για τη χαρά της ζωής, τη δύναμη της θέλησης, την τόλμη, την πάλη για την επικράτηση του καλού και την νίκη της αλήθειας και της ειλικρίνειας!

Η παράσταση θα ανέβει με τη θεατρική ομάδα της Βασιλικής Ανδρέου και του Μάριου Στυλιανού, ενώ στη σκηνοθεσία βρίσκεται η Βασιλική Ανδρέου.

Τρίτη, 17 Οκτωβρίου

Στις 17 Οκτωβρίου, ημέρα Τρίτη, στις 18:00 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό του Αποστόλου Λουκά, ενώ στις 20:15 το απόγευμα θα ακολουθήσει η Λαογραφική Εκδήλωση στην Πλατεία του Αποστόλου Λουκά.
Την εκδήλωση θα χαιρετήσει η Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού, κα Μαρία Πάτσαλου, ο Δήμαρχος Αραδίππου, Ευάγγελος Ευαγγελίδης, αλλά και ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Αλέξης Βαφεάδης.

Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί παραδοσιακή συναυλία με την Άντρη Καραντώνη, τον Μιχάλη Χατζημιχαήλ και τον Μιχάλη Τερλικκά, υπό τον τίτλο «Άμα ακούσω του βκιολιού».

Στη συναυλία συμμετέχουν οι μουσικοί:

Λεόντιος Γεωργίου : Ακορντεόν
Ελεάνα Ανδρέου : Κοντραμπάσο
Mike Μιχαήλ: Κρουστά
Σάββας Στέφανου : Κιθάρα και Βιολί

Την παρουσίαση του προγράμματος θα αναλάβει η Ζήνα Αλαμπρίτη – Καϊμακλιώτη.

Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου

Στις 18 Οκτωβρίου, ημέρα Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί στις 6:30 το πρωί Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αποστόλου Λουκά.

Την καλλιτεχνική εκδήλωση θα ανοίξει με τη συναυλία «Στ’ Ουρανού τις μουσικές», ο Δημήτρης

Μεσημέρης στις 19:30 το βράδυ, στην Πλατεία του Αποστόλου Λουκά. Τον Μεσημέρι θα συνοδεύουν επί σκηνής οι:

Ανδρέας Καρβέλας – πιάνο, επιμέλεια
Γιώργος Χατζήπαπας – κλαρίνο, μπουζούκι
Χριστόδουλος Χριστοδούλου – βιολί
Μαρίνος Γεωργιάδης – ηλεκτρική κιθάρα
Χαράλαμπος Παντελή – λαούτο
Πέτρος Παπακωνσταντίνου – μπάσο
Γιώργος Ζένιος – τύμπανα

Στο χώρο των εκδηλώσεων θα λειτουργούν εργαστήρια παραδοσιακών τεχνών και επαγγελμάτων.

Μέρος της Λεωφόρου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’, κατά τις εορταστικές ημέρες και ώρες των εκδηλώσεων, θα παραμείνει κλειστό και θα λειτουργεί ως πεζόδρομος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Accept Read More