Αραδίππου

Εγκαινιάστηκαν τα γήπεδα αντισφαίρισης του Δήμου Αραδίππου

Με πολλά χαμόγελα, ευχές και έντονο το αίσθημα της ικανοποίησης για την ολοκλήρωση ενός σημαντικού έργου, πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2023 τα εγκαίνια των γηπέδων αντισφαίρισης του Δήμου Αραδίππου.

Τα εγκαίνια πραγματοποίησε ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Κ.Ο.Α. κος Ανδρέας Τ. Μιχαηλίδης, ενώ το μυστήριο του αγιασμού τέλεσε ο Αιδεσιµολογιώτατος Πατήρ Παναγιώτης Ντουρής.

DSC-0879

Τους χαιρετισμούς άνοιξε με μήνυμά του ο πρόεδρος της Επιτροπής Νεολαίας και Αθλητισµού, κ. Νικόλας Κάρουλλας, ο οποίος, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Ο αθλητισμός είναι ένας κοινωνικός θεσμός. Αντικατοπτρίζει, τη δεδομένη κοινωνία και τον πολιτισμό της. Είναι ένα πολιτισμικό αγαθό, που άλλοτε έχει σκοπό την διαμόρφωση και διαπαιδαγώγηση του χαρακτήρα και άλλοτε την ψυχική και σωματική εκπαίδευση. Ο αθλητισμός, δεν πρέπει να είναι αυτοσκοπός, αλλά ένα μέσο στην υπηρεσία του πολίτη.

Έτσι κι εμείς, ως Επιτροπή Νεολαίας & Αθλητισμού, αλλά και ως Δήμος, καλούμαστε να διαδραματίσουμε ένα πολύ σημαντικό και συνάμα καθοριστικό ρόλο, προσφέροντας κάθε δυνατή βοήθεια στην προώθηση της ενασχόλησης με αυτό το αγαθό».

DSC-0950Ο πρόεδρος του ομίλου αντισφαίρισης Αραδίππου, στον οποίο ο Δήμος έχει συμφωνήσει να παραχωρηθούν τα γήπεδα, Ανδρέας Προδρόμου αφηγήθηκε το ιστορικό της δημιουργίας του έργου και, καταλήγοντας, τόνισε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που πατώ απόψε σε αυτόν εδώ το χώρο».

Ακολούθως, ο Δήμαρχος Αραδίππου, Ευάγγελος Ευαγγελίδης, ανέφερε: «Ο Δήμος Αραδίππου παραδίδει σήμερα στους δημότες του ένα σημαντικό έργο αθλητικής υποδομής, αποδεικνύοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον και τη μέριμνα που έχει για την ποιότητα ζωής των δημοτών του και την υγιή ενασχόληση των νέων. Η κατασκευή των γηπέδων αντισφαίρισης είναι αποτέλεσμα στοχευμένων και εντατικών προσπαθειών και αναδεικνύει την προσπάθεια του Δήμου μας για προαγωγή του Αθλητισμού και για προώθησή του ως ένα αναπόσπαστο μέρος της ζωής μας», ενώ κατέληξε με την υπόσχεση πως «ο Δήμος μας ανανεώνει ακόμα μια φορά τη δέσμευσή του για ενίσχυση και αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών και φορέων της πόλης μας, αλλά και για την περαιτέρω ανάπτυξη και υλοποίηση μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής με βασικό πυλώνα την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών μας».

DSC-0823Κλείνοντας τον κύκλο των ομιλιών, ο πρόεδρος του ΚΟΑ Ανδρέας Τ. Μιχαηλίδης χαρακτήρισε την ημέρα γιορτή και εξήγησε: «Ο τόπος μας χρειάζεται υποδομές. Μακάρι να είχαμε ατελείωτους πόρους. Η Κύπρος θα είχε κάθε γειτονιά και γήπεδο γιατί ξέρουμε τι σημαίνει αυτό για τα νέα παιδιά. Είμαι περήφανος που ο Οργανισμός συμβάλει καθοριστικά στη δημιουργία τέτοιων γηπέδων. Στον ΚΟΑ θεωρούμε καθήκον μας τη βελτίωση και αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών σε όλη τη χώρα. Αυτός είναι ο ρόλος μας. Τελειώνουμε τη θητεία μας στο τέλος Ιανουαρίου 2024. Είμαι βέβαιος ότι όταν παραδώσουμε τη σκυτάλη, εκείνοι που θα παραλάβουν, θα συνεχίζουν σε αυτή τη γραμμή.

Έχουμε χρέος να συμβάλουμε στην αναβάθμιση των υποδομών, με τη βοήθεια της Πολιτείας που είναι πάντα στο πλευρό μας».

DSC-1044

Στη συνέχεια, δόθηκαν αναμνηστικά ενθυμήματα στον επίτιμο πρόεδρο του ομίλου αντισφαίρισης Νεόφυτο Φιλίππου, αλλά και στον Χριστάκη Λιπέρη, ο οποίος υιοθέτησε και στήριξε από την πρώτη στιγμή το όραμα για τη δημιουργία των γηπέδων.

Ακολούθως, έγιναν τα αποκαλυπτήρια της αναµνηστικής πλάκας, ενώ η γιορτή ολοκληρώθηκε με αγώνα επίδειξης αντισφαίρισης από τους παίκτες της Εθνικής Οµάδας Κύπρου Πέτρο Χρυσοχό και Σέργη Κυρατζή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Accept Read More