Συνάντηση Δημάρχου Αραδίππου Ευάγγελου Ευαγγελίδη με την Επίτροπο Περιβάλλοντος Μαρία Παναγιώτου

Συνάντηση Δημάρχου Αραδίππου Ευάγγελου Ευαγγελίδη με την Επίτροπο Περιβάλλοντος Μαρία Παναγιώτου

Την ιδιαίτερη ευαισθησία που δείχνει εδώ και χρόνια ο Δήμος Αραδίππου σε ζητήματα που αφορούν την υιοθέτηση πολιτικών για τη μετάβαση στην κυκλική οικονομία και την πράσινη ανάπτυξη παρουσίασε ο Δήμαρχος κ. Ευάγγελος Ευαγγελίδης στην Επίτροπο Περιβάλλοντος, Μαρία Παναγιώτου σε συνάντησή τους, που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αραδίππου την Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2023.

Η Επίτροπος, η οποία παρέστη στη συνάντηση μαζί με τους συνεργάτες της, έδειξε θερμό ενδιαφέρον να πληροφορηθεί για όλες τις πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει ο Δήμος Αραδίππου στο πλαίσιο της εφαρμογής του προγράμματος Στήριξης Αρχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την προώθηση της διαλογής στην πηγή και χωριστής συλλογής Δημοτικών Αποβλήτων «Πληρώνω Όσο Πετώ» του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης Και Περιβάλλοντος.

Ο κ. Ευαγγελίδης είχε την ευκαιρία να επαναλάβει την θέση ότι οι Δήμοι έχουν τη δυνατότητα και οφείλουν να συμβάλουν προς αυτήν την κατεύθυνση, αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα που τους παρέχεται κάτι που ο Δήμος Αραδίππου κάνει πράξη εδώ και χρόνια.

Παράλληλα, συζητήθηκε έντονα το ζήτημα του ΧΥΤΥ Κόσιης, με την Επίτροπο να ζητά να πληροφορηθεί αναλυτικά για την κατάσταση στην περιοχή, ενώ ενημερώθηκε και για τα σοβαρά προβλήματα που αναμένεται να δημιουργήσει η μετακίνηση της μονάδας ασφαλτικού.

Μάλιστα, αμέσως μετά τη συνάντηση η κ. Παναγιώτου μετέβη στην μονάδα προκειμένου να διαπιστώσει και η ίδια την κατάσταση.

Αμέσως μετά, ο Δήμαρχος Αραδίππου κ. Ευάγγελος Ευαγγελίδης δήλωσε σχετικά: «Είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στον Δήμο μας την Επίτροπο Περιβάλλοντος και να της αναπτύξουμε το πρόγραμμά μας για την συμμόρφωση με την κοινοτική νομοθεσία στην διαχείριση των σκυβάλων. Είναι πολύ σημαντικό για όλους μας, σε αυτή την προσπάθεια να έχουμε σύμμαχο στο πρόσωπο της κ. Παναγιώτου, η οποία διαθέτει γνώση, κατάρτιση, εμπειρία και πάνω από όλα διάθεση να συμβάλει από τη δική της πλευρά στην επίτευξη των στόχων.

Ο Δήμος Αραδίππου επενδύει συστηματικά εδώ και χρόνια σε πράσινες πολιτικές που στοχεύουν στην προστασία του περιβάλλοντος και τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων και αυτό είναι διατεθειμένος να κάνει και, στη συνέχεια. Όπως έχουμε επισημάνει πολλές φορές, η διαδικασία διαχωρισμού και συλλογής σκυβάλων αλλάζει. Όχι μόνο στον Δήμο μας, αλλά σε ολόκληρη την Κύπρο και, βεβαίως, πανευρωπαϊκά. Και μαζί, οφείλουμε να αλλάξουμε κι εμείς.

Όμως, οφείλουμε να είμαστε ειλικρινείς πως μόνο οι δυνάμεις του κάθε Δήμου δεν επαρκούν για να πιάσουμε τους στόχους που έχουμε θέσει σύντομα και με αποτελεσματικότητα.

Είναι ανάγκη, το Κράτος να σκύψει πάνω στην τοπική αυτοδιοίκηση και να στηρίξει με επιπλέον πόρους την αλλαγή που πρέπει να κάνουμε όλοι μας.

Και, ταυτόχρονα, να υπενθυμίσουμε και στους πολίτες πως οφείλουν και οι ίδιοι να είναι ενημερωμένοι για τις επικείμενες αλλαγές και συμμέτοχοι στην κοινή προσπάθεια, με στόχο, στο τέλος της διαδρομής, να έχουμε βγει όλοι πολλαπλά ωφελημένοι».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Accept Read More