Αραδίππου

Ένωσαν δυνάμεις Αραδίππου, Τρούλλοι και Κελλιά για ανέγερση περιφερειακού γηπέδου

Αραδίππου, Τρούλλοι και Κελλιά ενώνουν δυνάμεις για τη δημιουργία περιφερειακού γηπέδου που θα εξυπηρετεί τις ομάδες του νέου Δήμου θα δημιουργηθεί με την υλοποίηση της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης το καλοκαίρι του 2024, υπό την ομπρέλα του Δήμου Αραδίππου.

Πρόκειται για ένα περιφερειακό γήπεδο, το οποίο θα είναι δεύτερης κατηγορίας με υποδομές για πρώτη και αναμένεται να κατασκευαστεί μέσα στα επόμενα τρία με πέντε χρόνια.

Η συμφωνία εκμίσθωσης γης για την κατασκευή του εν λόγω γηπέδου υπεγράφη στις 11 Ιουλίου με τη συμμετοχή τόσο του Δημάρχου Αραδίππου, όσο και των δύο Κοινοταρχών. Μετά την υπογραφή της συμφωνίας αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία εκπόνησης των αρχιτεκτονικών σχεδίων, ώστε το μεγάλο αυτό project, της ανέγερσης περιφερειακού γηπέδου, να μπει σε τροχιά υλοποίησης.

Σε δηλώσεις του, ο Δημοτικός Γραμματέας της Αραδίππου, Δρ Ματθαίος Αλαμπρίτης, εξήγησε ότι το συγκεκριμένο έργο είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την περιοχή αφού υπήρχε διαχρονικά η ανάγκη για ανέγερση του.

Τα προηγούμενα χρόνια, είχαν γίνει προσπάθειες για αξιοποίηση και αναβάθμιση του υφιστάμενου γηπέδου, ωστόσο αυτό δεν κατέστη δυνατό, αφού δεν μπορούσε να εξασφαλιστεί πολεοδομική άδεια για να γίνει γήπεδο δεύτερης ή πρώτης κατηγορίας.

Στο πλαίσιο όμως της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έγινε αντιληπτό ότι υπάρχει ένα γήπεδο για αγροτικούς αγώνες στα Κελλιά, ενώ υπήρχε εξασφαλισμένο και μισό εκατομμύριο από την Κυβέρνηση για αναβάθμιση του. Αφού λοιπόν, Κελλιά, Τρούλλοι και Αραδίππου θα συνενωθούν κάτω από την ομπρέλα του Δήμου Αραδίππου, οι τοπικοί άρχοντες των τριών αυτών περιοχών αποφάσισαν ότι το πιο σωστό θα ήταν να γίνει ένα γήπεδο, το οποίο θα καλύψει τις ανάγκες των τοπικών ομάδων.

Για το περιφερειακό γήπεδο θα συσταθεί και διαχειριστική επιτροπή, στην οποία θα συμμετέχει ο Δήμος Αραδίππου, ο Ερμής, η Ομόνοια, ο Σουρουκλής Τρούλλων και η ΑΕΚ Κελλιών.

Σύμφωνα με τον κ. Αλαμπρίτη, το συγκεκριμένο έργο είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τον νέο Δήμο και η συγκεκριμένη χρονική συγκυρία είναι ιδανική ώστε η ιδέα να υλοποιηθεί.

Να σημειωθεί ότι και η Κυβέρνηση βλέπει πολύ θετικά την ανέγερση του συγκεκριμένου γηπέδου, ενώ και ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού (ΚΟΑ) προχώρησε ήδη σε προκαταρτική έγκριση για χρηματοδότηση του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Accept Read More