«Κυανή Ψηφίδα» – Ένα πρωτότυπο ψηφιδωτό στην γνωστή παραλία «Μακένζυ» από τους μαθητές και καθηγητές του Λυκείου Αραδίππου

Γράφουν οι καθηγήτριες Βάσω Νικολάου (ΣΕΑ) και Δέσποινα Χρίστου (Tέχνης)

Ένα πρωτότυπο ψηφιδωτό με τον τίτλο «Κυανή Ψηφίδα, κατασκευάστηκε από μαθητές και καθηγητές του Λυκείου Αραδίππου «Τάσος Μητσόπουλος» και παραδόθηκε επίσημα το Σάββατο 8 Ιουλίου στην γνωστή παραλία «Μακένζυ» της Λάρνακας. Τα εγκαίνια του έργου τέλεσε ο Δήμαρχος της Λάρνακας κ. Ανδρέας Βύρας και το παρόν τους έδωσαν πλήθος κόσμου αλλά και λουομένων οι οποίοι έσπευσαν να θαυμάσουν από κοντά τον πρωτότυπο αυτό έργο.

Παρουσιάζοντας το έργο τα παιδιά και υπεύθυνοι καθηγητές τους δήλωσαν: «Είναι φανταστικό το ότι πήραμε ένα άψυχο μπετόν και του δώσαμε χρώμα και ζωή δημιουργώντας ένα ξεχωριστό έργο τέχνης, κόσμημα γι’ αυτήν την παραλία.

Η όλη ιδέα βασίστηκε στη διάθεση εθελοντικής προσφοράς για εξωραϊσμό του περιβάλλοντος χώρου και κατ’ επέκταση της προσφοράς προς το ευρύ κοινό. Στόχος του έργου ήταν να αξιοποιηθεί το δάπεδο στο οποίο στηριζόταν ο πύργος των ναυαγοσωστών και να μην καταστραφεί. Δημιουργήσαμε έτσι μια όμορφη και λειτουργική επιφάνεια, για να αφήνουν τόσο οι εποχιακοί όσο και οι χειμερινοί κολυμβητές τα προσωπικά τους αντικείμενα, ειδικά τους χειμερινούς μήνες που δεν υπάρχουν ομπρέλες ή κρεβατάκια στην παραλία. Το τελικό αποτέλεσμα ξεπέρασε τις αρχικές μας προσδοκίες και είμαστε περήφανοι που το Λύκειό μας κατάφερε να δημιουργήσει ένα καλαίσθητο έργο που συγκεντρώνει τα βλέμματα και εντυπωσιάζει τους επισκέπτες».

 

Σημειώνουμε ότι το έργο στηρίχθηκε σε δωρεές από διάφορους φορείς σε υλικά και ανακυκλώσιμα πλακάκια.

Τα παιδιά, οι υπεύθυνοι καθηγητές αλλά και η Λυκειάρχης κ. Άντρη Χρίστου ευχαρίστησαν όλους όσοι βοήθησαν στην ολοκλήρωση του αυτού έργου: Την σχολική εφορία Αραδίππου, τον σύνδεσμο γονέων του Λυκείου Αραδίππου τον «Σύνδεσμο Χειμερινών κολυμβητών», την την εταιρεία «Cyking Ceramic Ltd»,τα υλικά οικοδομής «Αδελφών Χατζηματθαίου», την εταιρεία Βάσος Έλληνας (ΒΑΣΕ) και τον εργολάβο κ. Μηνά Δημητρίου.

Ευχαριστίες απεύθυναν επίσης στην καθηγήτρια τέχνης κ. Χαρά Ευσταθίου η οποία συμμετείχε στην κατασκευή του έργου, στους υπεύθυνους της παραλία κ. Φάνο Γεωργίου, κ. Γιώργο Φρατζέσκο, στον κ. Πανίκκο Ξιούρουππα και στον κ. Κουσιάππα Αντρέα οι οποίοι προμήθευσαν τα παιδιά με κεραμικά από την εταιρεία Κίκη Φιλίππου και φυσικά τον Δήμο Λάρνακας για την οικονομική στήριξη που παρείχαν.

Η υλοποίηση της παρούσας δράσης του Λυκείου Αραδίππου, συμπίπτει με την ολοκλήρωση της επαγγελματικής πορείας της διευθύντριάς μας, κ. Άντρης Χρίστου η συνολική της προσφορά στο σχολείο αλλά και η υποστήριξή της στην δράση αυτή ήταν αξιοθαύμαστη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Accept Read More