Πράσινης και Ψηφιακής

Πρώτη συνάντηση για την παρουσίαση του Κέντρου Πράσινης και Ψηφιακής Επιχειρηματικότητας του Δήμου Αραδίππου

Η πρώτη ενημερωτική συνάντηση για την Παρουσίαση του Κέντρου Πράσινης και Ψηφιακής Επιχειρηματικότητας του Δήμου Αραδίππου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, 10 Ιουλίου 2023, στο Δημοτικό Μέγαρο Δήμου Αραδίππου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρόσκλησης του Δήμου και του CIIM Bioeconomia Centre του Πανεπιστημίου Λεμεσού (UoL), προς όλες τις επιχειρήσεις που εδρεύουν στην Αραδίππου, στη βάση του πρόσφατου Μνημονίου Συνεργασίας για την υιοθέτηση και εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών στους τομείς της Βιώσιμης Ανάπτυξης, της Προστασίας του Περιβάλλοντος, της Κυκλικής Οικονομίας και της Έξυπνης Διαχείρισης Ενέργειας.

Παρουσία του Δημάρχου Αραδίππου, Ευάγγελου Ευαγγελίδη, ο Διευθυντής του CIIM Bioeconomia Centre, Δημήτρης Τσιρόπουλος, παρουσίασε τους τρεις βασικούς άξονες του Κέντρου, Κόμβος e-πληροφόρηση, Εκπαίδευση – Ακαδημία Πράσινης και Ψηφιακής Επιχειρηματικότητας, Χρηματοδοτικά προγράμματα και ανέπτυξε τις προκλήσεις και προοπτικές για τα επόμενα χρόνια.

Παράλληλα, παρουσίασε τα αποτελέσματα της σχετικής έρευνας που προηγήθηκε στις επιχειρήσεις της πόλης, που συνηγορούν στην ανάγκη προσαρμογής στις νέες περιβαλλοντικές και οικονομικές συνθήκες.

Οι επιχειρηματίες που συμμετείχαν στην συζήτηση, άκουσαν προσεκτικά τον κ. Τσιρόπουλο και, στη συνέχεια, είχαν την ευκαιρία να καταθέσουν ερωτήσεις, προβληματισμούς και απορίες, στη βάση ενός εποικοδομητικού διαλόγου για το μέλλον.

Όπως τόνισε, σήμερα είναι μέγιστη ανάγκη η αλλαγή νοοτροπίας και η εκπαίδευση των επιχειρήσεων, κάτι που έχει προβλεφθεί από το Κέντρο Πράσινης και Ψηφιακής Επιχειρηματικότητας, το οποίο έχει καταρτίσει ένα πρόγραμμα 10 σεμιναρίων πάνω σε συγκεκριμένες θεματικές ενότητες, μεταξύ των οποίων η κυκλική οικονομία, η βιώσιμη και αειφόρος ανάπτυξη, οι green startups, η μετάβαση στην πράσινη επιχειρηματικότητα, κ.α.

Κλείνοντας τη συνάντηση, ο κ. Τσιρόπουλος προέτρεψε και ενθάρρυνε τους επιχειρηματίες να τολμήσουν να κάνουν βήματα προς την πράσινη επιχειρηματικότητα, ξεκινώντας με απλά, μικρά βήματα μέσα από την καθημερινότητά τους.

Οι συναντήσεις θα επαναληφθούν σε επόμενο χρόνο, με νέα πρόσκληση προς όλους τους επιχειρηματίες της πόλης, καθώς ο Δήμος Αραδίππου, έχει εκφράσει την έντονη επιθυμία του να βαδίσει στα μονοπάτια του μέλλοντος και με την κίνηση αυτή πρωτοπορεί σημαντικά, αναλαμβάνοντας μια νέα στρατηγική που προσαρμόζει το επιχειρηματικό περιβάλλον στους 17 στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Accept Read More