Δελησταύρου & Υιος

Μάγεψε η παράσταση «Δελησταύρου & Υιος» στην πρεμιέρα του Φεστιβάλ «Βραδιές Πολιτισμού»!

Με χαμόγελο, αισιοδοξία και υποσχέσεις για ακόμα καλύτερη συνέχεια, ξεκίνησε την Τετάρτη, 5 Ιουλίου 2023, το Καλοκαιρινό Φεστιβάλ του Δήμου Αραδίππου «Βραδιές Πολιτισμού», που φέτος συμπληρώνει 23 χρόνια παρουσίας.

Σε ένα κατάμεστο αίθριο θέατρο του Λυκείου Αραδίππου «Τάσσος Μητσόπουλος», οι δημότες απόλαυσαν την κλασική κωμωδία των Αλέκου Σακελλαρίου και Χρήστου Γιαννακόπουλου, «Δελησταύρου & Υιός» που παρουσίασε η Ε.Θ.Α.Λ.

Όπως αναμενόταν, η παράσταση ενθουσίασε τους θεατές, που χειροκρότησαν θερμά κατά τη διάρκεια και στο τέλος της τους ηθοποιούς, οι οποίοι χάρισαν την καλύτερη έναρξη στις όμορφες καλοκαιρινές βραδιές που ετοίμασε και φέτος ο Δήμος Αραδίππου.

Στον εναρκτήριο χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Αραδίππου, Ευάγγελος Ευαγγελίδης, εξέφρασε την ικανοποίησή του πως, παρά τις όποιες δυσκολίες εμφανίστηκαν στο πέρασμα των χρόνων, δεν έγιναν ποτέ εκπτώσεις και αποδεικνύεται η δέσμευση και αποφασιστικότητα, ο Δήμος να συνεχίζει να προσφέρει στους δημότες, αλλά και επισκέπτες της πόλης μας, ένα αξιόλογο φεστιβάλ πολιτισμού με ελεύθερη είσοδο για όλους.
Με την ευκαιρία της έναρξης του Φεστιβάλ, ο κ. Ευαγγελίδης υπενθύμισε την ολοκλήρωση των έργων αναβάθμισης του αίθριου του θεάτρου του Λυκείου, η Β’ φάση της οποίας, ανάμεσα σε άλλα, περιελάμβανε:

  •  την κατασκευή κουβουκλίου χειρισμού φωτισμού, ήχου και προβολών,
  •  την ανέγερση οθόνης προβολών,
  •  την κατασκευή τεσσάρων πυλώνων φωτισμού και
  •  την περιμετρική επέκταση της σκηνής.

Ο Δήμαρχος Αραδίππου ευχαρίστησε τη Σχολική Εφορεία για την πολύτιμη συνεργασία και συμβολή της στην πραγματοποίηση του έργου, καθώς επίσης και το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας για την κάλυψη του κόστους αναβάθμισης του θεάτρου.

Από την πρεμιέρα του Φεστιβάλ δεν έλειψαν και οι σημαντικές προσωπικότητες, καθώς παρόντες ήταν, μεταξύ άλλων, ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Χαράλαμπος Χαραλάμπους, ο οποίος απηύθυνε και σύντομο χαιρετισμό, ο διεθνούς φήμης, πολυβραβευμένος γλύπτης, χαράκτης και ζωγράφος, Αριστείδης Πατσόγλου, ο οποίος βρίσκεται στην Κύπρο με αφορμή τα εγκαίνια της έκθεσής του «Ροές Μνήμης», ο τέως πρέσβης Πάμπος Χαραλάμπους, Βουλευτές των επαρχιών Λάρνακας και Αμμοχώστου κ.α.

Οι Βραδιές Πολιτισμού συνεχίζονται! Την Πέμπτη, 6 Ιουλίου 2023 στις 20:30, στο αίθριο θέατρο του Λυκείου Αραδίππου «Τάσσος Μητσόπουλος», παρουσιάζεται από τον Κώστα Βόμβολο και το Θ.Ε.Π.Α.Κ. η παράσταση «Πάντα η Αλεξάνδρεια είναι»

Μια μουσική παράσταση για την πόλη-σταυροδρόμι των πολιτισμών στην τελευταία περίοδο της μεγάλης της ακμής. Τραγούδια του παρισινού καμπαρέ της μπελ επόκ συνυπάρχουν με αποσπάσματα από ελληνικές οπερέτες, διεθνή χορευτικά κομμάτια της εποχής και αραβικές μελωδίες στην εξευρωπαϊσμένη τους μορφή. Τραγούδια ψηφίδες του ετερόκλητου και γοητευτικού, μωσαϊκού πολιτισμών που υπήρξε η Αλεξάνδρεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Accept Read More