Δημοτική Βιβλιοθήκη Αραδίππου

Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αραδίππου ο συγγραφέας Μιχάλης Φωτίου

Στην τελευταία συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Γιάγκος Κωνσταντινίδης που έλαβε χώρα την Πέμπτη 29 Ιουνίου, καλεσμένος ήταν πρωτοεμφανιζόμενος συγγραφέας Μιχάλης Φωτίου με το βιβλίο του “Όταν οι ορίζοντες στενεύουν”.

 

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

Ο Μιχάλης Φωτίου γεννήθηκε στη Λάρνακα το 1960. Σπούδασε στο Ανώτερο Τεχνολογικό Ινστιτούτο και αργότερα στην Αμερική ηλεκτρολόγος μηχανικός. Επιστρέφοντας στην Κύπρο εργάστηκε σε διάφορες εταιρείες αρχικά σαν μηχανικός και μετά σαν αναλυτής δεδομένων. Είναι παντρεμένος κι έχει τρία παιδιά.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Ξεκίνησε να γράφει το μυθιστόρημα “Όταν οι ορίζοντες στενεύουν” τον Σεπτέμβρη του 2019 και το ολοκλήρωσε τον Δεκέμβρη του 2020.

Μια καλογραμμένη και ενδιαφέρουσα ιστορία με ιστορικά στοιχεία της πατρίδας μας. Πρωταγωνιστής της ιστορία ο Ευαγόρας. Γεννημένος στις αρχές του 20ου αιώνα στις φτωχογειτονιές της σκάλας, κοντά στον τουρκομαχαλά. Ο χαρακτήρας του μέστωσε μέσα στις δυσκολίες της μεσοπολεμικής Κύπρου. Ανδρώθηκε μέσα απ’ τη φρίκη του πολέμου και γλίτωσε τον θάνατο στις μάχες της ερήμου, μα κέρδισε μια μόνιμη αναπηρία που τον σημάδεψε για πάντα. Η ανικανότητα του να τηρήσει τον όρκο της μάνας του πριν ξεψυχήσει, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και που μετέτρεψε τη θέληση του για ζωή σε αποδοχή μιας ολοκληρωτικής ήττας.

Η επιμέλεια και η έκδοση ανήκει στον Εκδοτικό Οίκο Ανώνυμο.

Η Λέσχη Ανάγνωσης Δημοτικής Βιβλιοθήκης Γιάγκος Κωνσταντινίδης, συνεχίζει για έκτο συνεχόμενο χρόνο και με αμείωτη επιτυχία τη λειτουργία της. Λόγω ανελλιπών υποχρεώσεων ή συντονίστρια της ομάδας, δασκάλα και συγγραφέας Τασούλα Ξενοφώντος Γαϊτάνου μας αποχαιρέτησε σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης.

Μέχρι τότε εύχονται σε όλους καλές και ξεκούραστες διακοπές.

Ρέα Κουμπαρή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Accept Read More