εκπαιδευτικό φιλόλογο Σάββα Βορκά

Β’ Παγκόσμιο βραβείο για τον εκπαιδευτικό φιλόλογο Σάββα Βορκά, του Γυμνασίου Αραδίππου

Ο Δήμος Αραδίππου συγχαίρει τον εκπαιδευτικό του Γυμνασίου Αραδίππου Σάββα Βορκά για το Β’ Παγκόσμιο Βραβείο σε Λογοτεχνικό – Καλλιτεχνικό διαγωνισμό.

Ο  εκπαιδευτικός – φιλόλογος Σάββας Βορκάς του Γυμνασίου Αραδίππου απέσπασε 2ο Βραβείο στον 13ο Παγκόσμιο Λογοτεχνικό και Καλλιτεχνικό Διαγωνισμό, που διοργάνωσε ο Ελληνικός Πολιτιστικός Όμίλος Κυπρίων Ελλάδας (Ε.Π.Ο.Κ.) 2022-2023, συμμετέχοντας στην κατηγορία ποίηση με το έργο, το οποίο φέρει τον τίτλο: “Φως Ειρήνης Ιλαρόν”.

Πρόκειται για ένα ποίημα το οποίο εξυμνεί την αξία της ειρήνης και την έννοια της ελευθερίας του ανθρώπου. Μέσα από τον συνεχή αγώνα των προγόνων μας για  επιβίωση με σταθερό γνώμονα τη δικαιοσύνη, με φόντο, παράλληλα, τον πολιτισμό την ιστορία και τις αξίες μας, οι οποίες έχουν εμποτίσει το πνεύμα των Ελλήνων, προβάλλει η εικόνα της ειρήνης σε πανανθρώπινο επίπεδο, ως αύρα, η οποία διαχέεται και εμπνέει κάθε νέο και κάθε λαό.

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν και στον Ελληνικό Πολιτιστικό Όμιλο Κυπρίων Ελλάδος για την όλη πρωτοβουλία και διοργάνωση της δράσης αυτής, η οποία δίδει κίνητρα στον καθένα για δημιουργία και προβολή της ελληνικής γλώσσας σε παγκόσμιο επίπεδο.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Accept Read More