Οι μαθητές του Α’ Δημοτικού Σχολείου παρουσίασαν προτάσεις στον Δήμαρχο για το περιβάλλον

Οι μαθητές του Α’ Δημοτικού Σχολείου παρουσίασαν προτάσεις στον Δήμαρχο για το περιβάλλον

Μια πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία είχε ο Δήμαρχος Αραδίππου Ευάγγελος Ευαγγελίδης, ο οποίος το πρωί της Τετάρτης, 24 Μαΐου 2023, βρέθηκε προσκεκλημένος των μαθητών της Δ’ τάξης του Α’ Δημοτικού Σχολείου της πόλης.

Στο πλαίσιο του προγράμματος περιβαλλοντικής αγωγής του σχολείου, οι μικροί μαθητές εντόπισαν προβλήματα που υπάρχουν στην πόλη και κάλεσαν τον Δήμαρχο να του παρουσιάσουν τις προτάσεις τους.

Ο κ. Ευαγγελίδης, ο οποίος συνοδευόταν από τον Υπεύθυνο του Τμήματος Καθαριότητας, καθώς και για τους χώρους πρασίνου και πάρκων, Ανδρέα Κίτση, άκουσε προσεκτικά τις πολύ εύστοχες εισηγήσεις των παιδιών, απάντησε σε ερωτήματα, ενώ τους εξήγησε αναλυτικά τις δυσκολίες στην αντιμετώπιση των προβλημάτων, τις αρμοδιότητες, τις ευθύνες και τις δυνατότητες παρεμβάσεων από την πλευρά του Δήμου και τον χρονικό ορίζοντα υλοποίησης κάθε έργου.

Παράλληλα, κάλεσε τα παιδιά να γίνουν εκείνα οι φορείς της αλλαγής στην εικόνα της πόλης, προτρέποντας τις δασκάλες τους να ακολουθήσει νέα συνάντηση, ώστε οι μαθητές να «ελέγξουν» οι ίδιοι όσα δεσμεύτηκε ενώπιον τους.

«Εσείς φτιάχνετε και κάνετε καλύτερη την κοινωνία του μέλλοντος» ήταν το μήνυμα του Δημάρχου.

Στο τέλος της εκδήλωσης, οι μαθητές δώρισαν στον κ. Ευαγγελίδη κατασκευές που έφτιαξαν οι ίδιοι με το συμβολικό μήνυμα της δράσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Accept Read More