Πάρκο Ευρώπης

Άνοιξε ο δρόμος για το «Πάρκο Ευρώπης» στον Δήμο Αραδίππου

Υπεγράφη η σύμβαση με τον εργολάβο για την έναρξη του έργου με ορίζοντα υλοποίησης έξι μήνες

Τον δρόμο της υλοποίησης παίρνει και επίσημα η κατασκευή του «Πάρκου Ευρώπης» στον Δήμο Αραδίππου. Την Παρασκευή, 5 Μαΐου 2023, ο Δήμαρχος Αραδίππου, Ευάγγελος Ευαγγελίδης, υπέγραψε τη σύμβαση του έργου «Κατασκευή Εκπαιδευτικού Πάρκου (Πάρκο Ευρωπαϊκής ιστορίας) στον Δήμο Αραδίππου» με τους εκπροσώπους του εργολάβου Stelios Kounnas & Sons Constructions Ltd, επισημοποιώντας τη συμφωνία για την έναρξη των εργασιών.

Το έργο αφορά στην υλοποίηση ενός πάρκου με θέμα την Ευρώπη, την ιστορία της, τις αξίες της και τις χώρες που την απαρτίζουν. Ο χώρος θα είναι επισκέψιμος από μαθητές από όλη την Κύπρο, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν στοιχεία για τις χώρες που αποτελούν την Ευρώπη (ιστορία, πολιτισμός, γλώσσα κτλ), καθώς και να θαυμάσουν εκθέματα, που θα μπορούν να τοποθετούνται σχετικά με τον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό και Ιστορία.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε €328.000 και χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από τον Δήμο Αραδίππου. Η διάρκεια υλοποίησης είναι στους 6 μήνες.

Ο Δήμαρχος Αραδίππου, Ευάγγελος Ευαγγελίδης, δήλωσε σχετικά:

«Συνεχίζουμε τις επενδύσεις σε υποδομές που θα προσφέρουν στην Παιδεία και τον Πολιτισμό. Οραματιστήκαμε τον συγκεκριμένο χώρο και θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία στους μαθητές όλης της Κύπρου να γνωρίσουν καλύτερα και να αγαπήσουν την ιστορία, τις αξίες, τις χώρες και τους πολίτες όλης της Ευρώπης. Ο Δήμος Αραδίππου πρωτοπορεί και ανυπομονούμε να δούμε και αυτό το όραμά μας να υλοποιείται σύντομα».

Πάρκο Ευρώπης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Accept Read More