Αραδίππου

Ενδιαφέρον Δήμου Αραδίππου για υπηρεσίες στήριξης παιδιών και εφήβων

Τρόποι περαιτέρω ενίσχυσης των παρεχόμενων υποστηρικτικών υπηρεσιών για παιδιά και εφήβους συζητήθηκαν στη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 2 Μαΐου, μεταξύ του Δημάρχου Αραδίππου, Ευάγγελου Ευαγγελίδη και εκπροσώπων των φορέων «Συντονιστική Υπηρεσία Έγκαιρης Παιδικής Παρέμβασης» και «Περιοδεύουσα Συμβουλευτική».

Ο Δήμος Αραδίππου δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα σε θέματα ψυχοκοινωνικής υποστήριξης παιδιών και εφήβων και είναι πάντα ανοικτός σε προτάσεις βελτιώσης και ανάπτυξης των σχετικών υπηρεσιών και προγραμμάτων. Προς αυτή την κατεύθυνση προσκάλεσε τους δύο φορείς, με τους οποίους έχει μακρόχρονη συνεργασία και έχουν από κοινού εκφράσει την επιθυμία να εντείνουν τις προσπάθειές τους για να βοηθήσουν και να στηρίξουν όσο το δυνατό περισσότερα παιδιά.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, έγινε γνωριμία των Διευθυντριών/Διευθυντών των σχολείων με τις ψυχολόγους του προγράμματος, με τις οποίες θα μπορούν να έχουν συνεργασία και να απευθύνονται για βοήθεια για περιπτώσεις των σχολείων τους, ενώ παρουσιάστηκε το έργο των φορέων και κατατέθηκαν απόψεις σχετικά με τις ανάγκες τους, καθώς και τομείς για μελλοντική συνεργασία.

Τη συζήτηση συντόνισε ο Δημοτικός Γραμματέας, Δρ Ματθαίος Αλαμπρίτης και συμμετείχαν η Συντονίστρια της Επιτροπής Προστασίας Ατόμων με Νοητική Αναπηρία, κα Μαρίνα Παγιάτσου, η Λειτουργός Έγκαιρης Παιδικής Παρέμβασης, κα Νατάσα Χατζηγιαννάκου, η Λειτουργός της Επιτροπής Προστασίας Ατόμων με Νοητική Αναπηρία, κα Μαρία Γεωργίου, η Διευθύντρια του Α’ Δημοτικού Σχολείου Αραδίππου, κα Μαργαρίτα Χατζηαναστάση, η Β’ Διευθύντρια του Γ’ Δημοτικού Νηπιαγωγείου Αραδίππου, κα Γιώτα Αγγελή, η Διευθύντρια του Γ’ Δημοτικού Αραδίππου, κα Βασιλική Αντωνίου – Θεοδώρου, η Διευθύντρια Σ.Κ.Ε. Αραδίππου, κα Στέφανη Στεφάνου, η Συντονίστρια Πρακτικής Άσκησης Σχολικών Ψυχολόγων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, κα Νίνα Μιχαήλ, η Διευθύντρια Β΄Δημοτικού Νηπιαγωγείου Αραδίππου, κα Κυριακή Φωκά κι η Σύμβουλος Καθ. στη θέση της Διευθύντριας του Λυκείου Αραδίππου κα Βάσω Νικολάου.

Ο Δήμαρχος Αραδίππου, Ευάγγελος Ευαγγελίδης, χαρακτήρισε ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες τις τοποθετήσεις και παρουσιάσεις που έγιναν και εξέφρασε την πρόθεση ο Δήμος να στηρίξει με όποιον τρόπο του ζητηθεί αυτή την προσπάθεια, με στόχο να ωφεληθούν όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά και έφηβοι της Αραδίππου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Accept Read More