Δήμος Αραδίππου

Κέντρο Πράσινης και Ψηφιακής Επιχειρηματικότητας αποκτά ο Δήμος Αραδίππου

Με στόχο την αποτελεσματική εισαγωγή πρακτικών βιώσιμης και αειφόρου ανάπτυξης, το Κέντρο Πράσινης και Ψηφιακής Επιχειρηματικότητας του Δήμου Αραδίππου και το CIIM Bioeconomia Centre του Πανεπιστημίου Λεμεσού (UoL), ανακοινώνουν την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας.
Η συνεργασία αυτή αποτελεί ένα ακόμα βήμα στη διαρκή προσπάθεια του Δήμου Αραδίππου για την υιοθέτηση και εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών στους τομείς της Βιώσιμης Ανάπτυξης, της Προστασίας του Περιβάλλοντος, της Κυκλικής Οικονομίας και της Έξυπνης Διαχείρισης Ενέργειας.

Ο Δήμος Αραδίππου έχει ως όραμα του την αειφόρο ανάπτυξη και τη συνεχή αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, σε «μια σύγχρονη και φιλική πόλη, για να ζεις και να εργάζεσαι».

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Αραδίππου συνεργάζεται με μια ομάδα έμπειρων και εξειδικευμένων τεχνοκρατών, επιδιώκοντας την εξασφάλιση ολοκληρωμένων λύσεων και προτάσεων, σε όλο το εύρος των δράσεων που αναλαμβάνονται στις περιοχές του Δήμου.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας, υπέγραψαν εκ μέρους του CIIM Bioeconomia Centre, η Εκτελεστική Διευθύντρια του Πανεπιστημίου Λεμεσού (UoL), κυρία Ιωάννα Παναγιώτου και εκ μέρους του Δήμου Αραδίππου, ο Δήμαρχος κ. Ευάγγελος Ευαγγελίδης.

Σε δηλώσεις του, ο Δήμαρχος Αραδίππου, κύριος Ευάγγελος Ευαγγελίδης, εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη σύναψη της συμφωνίας, τονίζοντας παράλληλα, πως «αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών μας. Κάθε βήμα προς την αειφόρο ανάπτυξη της πόλης μας και τη χρήση καλών, καινοτόμων πρακτικών, μας φέρνει ακόμη πιο κοντά, σε ένα καλύτερο μέλλον». Αυτή η συνεργασία, σημείωσε ο Δήμαρχος Αραδίππου, «επιτυγχάνει επίσης τη συνένωση δυνάμεων μεταξύ του δημόσιου και του ιδιωτικό τομέα και συστήνει νέα πεδία διαλόγου και αναζήτησης λύσεων, εντός ενός ενιαίου πλαισίου ανάπτυξης».

Στις δικές της δηλώσεις, η Εκτελεστική Διευθύντρια του Πανεπιστημίου Λεμεσού (UoL) κυρία Ιωάννα Παναγιώτου, επισήμανε ότι «με την υπογραφή του Μνημονίου, ο Δήμος Αραδίππου και το CIIM Bioeconomia Centre του UOL, επισφραγίζουν τη μέχρι σήμερα παραγωγική τους συνεργασία και συμφωνούν στην από κοινού λειτουργία του Κέντρου Πράσινης και Ψηφιακής Επιχειρηματικότητας του Δήμου Αραδίππου». Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς, σημείωσε η κυρία Παναγιώτου, επειδή «άλλος ένας σημαντικός φορέας της τοπικής αυτοδιοίκησης, άλλος ένας επιτυχημένος δήμος -ο Δήμος Αραδίππου, αναγνωρίζει τη σπουδαιότητα της πράσινης μεταρρύθμισης και ενώνει τις δυνάμεις του, όχι μόνο με το CIIM Bioeconomia Centre του UOL αλλά και με πολλούς άλλους δήμους, οργανισμούς και εταιρείες της Κύπρου, που έγκαιρα και αποτελεσματικά, προετοιμάζονται για τη νέα εποχή και αναλαμβάνουν δράσεις που ανοίγουν το δρόμο για τη βιώσιμη ανάπτυξη, ενώ ταυτόχρονα, προστατεύουν το περιβάλλον και ενισχύουν την κυκλική οικονομία και την έξυπνη διαχείριση ενέργειας».

Σημειώνεται ότι το CIIM Bioeconomia Centre του Πανεπιστημίου Λεμεσού (UOL) δημιουργήθηκε με σκοπό την παροχή ολοκληρωμένων πρακτικών και λύσεων, σε επιχειρήσεις, τοπικές αρχές και άλλους φορείς που επιλέγουν να επενδύσουν στη βιώσιμη και αειφόρο ανάπτυξη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Accept Read More