Ο Δήμαρχος Αραδίππου στο Cyprus Forum Cities

Ο Δήμαρχος Αραδίππου, κ. Ευάγγελος Ευαγγελίδης, θα συμμετάσχει ως ομιλητής στο Cyprus Forum και συγκεκριμένα στην ενότητα “Ενέργεια και Περιβάλλον”, το Σάββατο 8 Απριλίου στις εγκαταστάσεις του ΤΕΠΑΚ.

Cyprus Forum Cities

Σε μια συντονισμένη προσπάθεια διαμόρφωσης ενός μακροπρόθεσμου βιώσιμου σχεδίου για την ανάπτυξη των πόλεων και κοινοτήτων της Κύπρου, διεξάγεται αυτή την εβδομάδα το Cyprus Forum για την τοπική αυτοδιοίκηση, στο οποίο θα παραστούν για πρώτη φορά με σκοπό να ανταλλάξουν απόψεις, οι Δήμαρχοι των μεγαλύτερων Δήμων του νησιού.

To 1ο Cyprus Forum Cities συνδιοργανώνεται από το Oxygono και τον Δήμο Λεμεσού, στο πλαίσιο συμμετοχής του Δήμου στην Ευρωπαϊκή Αποστολή: 100 Κλιματικά Ουδέτερες και Έξυπνες Πόλεις μέχρι το 2030, σε συνεργασία με το ΤΕΠΑΚ στις 7-8 Απριλίου 2023, στη Λεμεσό.

Το Cyprus Forum Cities αναμένεται να συσσωρεύσει μια ποικιλόμορφη Ευρωπαϊκή και Κυπριακή εμπειρογνωμοσύνη σε τομείς όπως η οικοδόμηση της Ευρώπης μέσα από την τοπική αυτοδιοίκηση, της βιώσιμης ανάπτυξης της τοπικής αυτοδιοίκησης, της κυκλικής οικονομίας, της βιώσιμης κινητικότητας, της ενέργειας και του περιβάλλοντος, του αειφόρου τουρισμού, της ναυτιλιακής και γαλάζιας ανάπτυξης.

Ειδικοί και επαγγελματίες του δημόσιου, ιδιωτικού και ακαδημαϊκού τομέα από την Κύπρο και το εξωτερικό θα αναπτύξουν τις διαστάσεις που συνθέτουν μια «έξυπνη πόλη», αξιοποιώντας την ψηφιακή τεχνολογία με στόχο μεταξύ άλλων τη διαχείριση του κυκλοφοριακού, την έξυπνη στάθμευση, διαχείριση των αποβλήτων και απορριμμάτων, προώθηση της κινητικότητας, καθώς και εφαρμογή πράσινης στρατηγικής.

Στο πλαίσιο αυτό, η εμπειρία του Δήμου Λεμεσού μέσα από τη συμμετοχή του στην Ευρωπαϊκή Αποστολή: «100 κλιματικά Ουδέτερες και Έξυπνες Πόλεις μέχρι το 2030», θα αποτελέσει ένα ιδανικό παράδειγμα στην ίδια την Κύπρο, για το πώς μπορούν οι πόλεις να λειτουργήσουν ως οικοσυστήματα πειραματισμού και καινοτομίας με στόχο την επίτευξη της κλιματικής ουδετερότητας έως το 2050, σε τομείς όπως η ενέργεια, η διαχείριση αποβλήτων, οι μεταφορές, το δομημένο περιβάλλον, κλπ. Η ΕΕ θα διαθέσει σημαντική χρηματοδότηση μέσα από ανταγωνιστικές διαδικασίες, για δράσεις που θα αφορούν την πορεία προς την κλιματική ουδετερότητα και το καθεστώς έξυπνης πόλης.

Η εναρκτήρια εκδήλωση (συμμετοχή μόνο κατόπιν πρόκλησης), θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 7 Απριλίου στο Δημοτικό Μέγαρο του Δήμου Λεμεσού, με προσκεκλημένους ομιλητές μεταξύ άλλων, τον Διευθυντή του Γραφείου Αποστολών της ΕΕ, Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή Περιβάλλοντος, Patrick Child, τον Πρώτο Αντιπρόεδρο, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών & Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, και τον Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Περιφερειών, Harald Sonderegger.

Το Σάββατο 8 Απριλίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Νικος Χριστοδουλίδης και η Πρόεδρος της Βουλής, κα Αννίτα Δημητρίου θα απευθύνουν χαιρετισμό, κατά τις ολοήμερες διεργασίες του συνεδρίου, οι οποίες είναι ανοικτές για το κοινό και που θα διεξαχθούν στο Αμφιθέατρο 1, Κτίριο Τάσσος Παπαδόπουλος του ΤΕΠΑΚ. Στη συνέχεια προσκεκλημένοι ομιλητές, θα συζητήσουν τις διαφορετικές πτυχές του συνεδρίου οι οποίοι μεταξύ άλλων είναι και οι Δήμαρχοι Λεμεσού, Λευκωσίας, Λάρνακας, Πάφου, Αγλαντζιάς, Στροβόλου και Αραδίππου.

 

Κλείστε την θέση σας στο: https://cities2023.cyprusforum.cy/save-your-seat/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Accept Read More