αδέσποτων ζώων

Οι μικροί μαθητές μας δείχνουν το δρόμο για την προστασία αδέσποτων ζώων

Μέσα στα πλαίσια δράσεων προς επίτευξη στόχων του Αναλυτικού Προγράμματος διαφόρων μαθημάτων, οι μαθητές του Α’ Δημοτικού σχολείου συμμετείχαν σε διάφορες δραστηριότητες που σχετίζονταν με την προστασία αδέσποτων ζώων αλλά και του περιβάλλοντος γενικότερα.

Οι μαθητές ευαισθητοποιήθηκαν αφότου παρακολούθησαν την εκπομπή του προγράμματος του ΡΙΚ 1 “Κοίτα με στα μάτια”, που προβλήθηκε στις 22/5/22 και είχε σαν θέμα το έργο του 2nd Chance Dogs. Αυτό ήταν μια αφορμή κινητοποίησης όλων των μαθητών, που προσφέρθηκαν να βοηθήσουν όπως μπορούσαν το έργο του καταφυγίου.

Αρχικά, τα Χριστούγεννα που μας πέρασαν τα παιδιά του σχολείου είχαν προσφέρει διάφορα βιβλία για να βοηθήσουν στο χριστουγεννιάτικο παζαράκι που έγινε στη Μοσφιλωτή τον Δεκέμβρη του 2022, βοηθώντας τα ζωάκια να έχουν μια «δεύτερη ευκαιρία ζωής».

Ακολούθως, με αλτρουσισμό και ανιδιοτέλεια όλοι οι μαθητές συμμετείχαν στη βδομάδα «2nd Chance Dogs» (2-9/2/23). Μάζεψαν οτιδήποτε θεωρούσαν ότι θα είναι χρήσιμο για τα ζώα, από ξηρή τροφή για γάτες και σκύλους μέχρι είδη υγιεινής για τα ζωάκια, παιχνίδια και λιχουδιές και τα τοποθέτησαν σε κιβώτια αγάπης.

Το όλο εγχείρημα ολοκληρώθηκε με μια συλλογική εργασία των μαθητών με θέμα τα ζώα. Στόλισαν πινακίδες με ζωγραφιές, με πατουσάκια και φωτογραφίες με το δικό τους κατοικίδιο.

Την αξιέπαινη εθελοντική προσφορά των μαθητών εξύμνησε η Διευθύντρια του καταφυγίου αδέσποτων ζώων 2nd Chance Dogs κ. Ντόρις Καραγιάννη, μετά το θερμό καλωσόρισμα που της έκαναν οι μαθητές με τραγούδια όταν επισκέφθηκε το σχολείο στις 9.2.2023.

H κ. Καραγιάννη μίλησε στα παιδιά τόσο του Α΄ όσο και του Β΄ Κύκλου για το δύσκολο έργο που διεξάγεται στο καταφύγιο ζώων και έλυσε απορίες μαθητών. Στη συνέχεια απέδωσε ευχαριστήριο δίπλωμα του μικρού εθελοντή σε όσα παιδιά πρόσφεραν στα αδέσποτα τόσο απλόχερα.

Οι μαθητές με τη σειρά τους της παρέδωσαν τα είδη πρώτης ανάγκης που μάζεψαν μέσα σε κιβώτια και της χάρισαν αναμνηστικό δώρο.

Θερμές ευχαριστίες γι’ αυτή την προσπάθεια:
στον Πρόεδρο και τα μέλη του Α΄ Κεντρικού Μαθητικού Συμβουλίου,
στην υπεύθυνη Βοηθό Διευθύντρια κ. Οσία Παπαμιχαήλ που συντόνισε τη Δράση, στην κ. Μαργαρίτα Χατζηαναστάση για τη στήριξη και τη φιλοξενία, στη Βοηθό Διευθύντρια κ. Θεοδώρα Αθανασίου Θεοδώρου που είχε την πρωτοβουλία για την οργάνωση της Δράσης, στον Βοηθό Διευθυντή κ. Βάσο Νικολάου για τη διδασκαλία του τραγουδιού και όλο το διδακτικό προσωπικό που αγκάλιασε τη δράση.

Ένα μεγάλο μπράβο και στους γονείς των μαθητών που συνεργάστηκαν και στήριξαν τη φιλανθρωπική προσπάθεια των παιδιών τους.

Τα παιδιά κέρδισαν πάρα πολλά από τη συμμετοχή τους στη δράση αυτή και χάρηκαν τα οφέλη του εθελοντισμού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Accept Read More